Uçar: Bizim fotoğrafımız direniş fotoğrafıdır

Yeşil Sol Parti’nin Eskişehir halk buluşmasında konuşan parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, ‘Operasyon ve gözaltı mevcut tek adam rejiminin fotoğrafı, içeride de dışarıda da mücadeleyi ve direnişi yükselten fotoğraf da bizim fotoğrafımız’ dedi

Seçimlere iki hafta kala partilerin çalışmaları sürüyor. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) de Kurdistan ve Türkiye kentlerinde halk buluşmaları ve mitinglerine devam ediyor.

Bu amaçla Eskişehir’e bağlı Odunpazarı’nda yapılan halk buluşmasına Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni katıldı.

Önümüzde iki seçenek var

Açılışta konuşa Yeşil Sol Parti Eskişehir İl Eş Sözcüsü Ceren Koçak, “Önümüzde sadece iki seçenek var. Ya faşizme dur diyeceğiz veya faşizm daha da kurumsallaşacak. Bir yol ayrımındayız. Bizler hem faşizme dur diyeceğiz, hem de demokrasinin, özgür ve eşit geleceğin teminatı olarak Meclis’te çok daha güçlü yer alacağız” dedi.

Cezaevlerine selam

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş da, kritik bir seçim atmosferinden geçildiğini ifade ederek, “Bizi buraya, bu mevzilere getiren çok önemli bir direnişimiz var. Bu direnişte kaybettiğimiz bütün şehitlerimizi, ölümsüzlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Zindanlarda direnen, onlarca yılı göze almış, direnişi sürdüren tutsaklarımızı da selamlıyorum. Bu direnişin böyle bedelleri oldu ve bu bedeller üzerine siyasetimizi inşa ederek sözümüzü kuruyoruz” dedi.
Gümüştaş, “Mutlaka başaracağız. Alanlardan çok güçlü sesler yükseldiğinden emin olabiliriz. Enkaz altından kopup gelenlerin ahlarıyla bir değişim süreci yaşıyorlar. Bu birleşik mücadeleyi yeniden yükselteceğimize inanıyorum. Birlikte başaracağız, birlikte değiştireceğiz” dedi.

Kendi gücümüze sarılmalıyız

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de, “Tüm halkımıza sözümüz şudur ki: Bir taraftan seçim çalışmalarını yürütürken bir taraftan da örgütlülüğümüzü büyütmek gerekiyor. Kendi gücümüze sarılmak göreviyle karşı karşıyayız” dedi.

Bizim fotoğrafımız direniştir

Konuşmasına anadili Kürtçe ile başlayan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, partisinin en büyük kazanımlarından birinin çok kültürlü bir yapıya sahip olduğunu aktardı. Amed’te yapılan operasyona değinen Uçar, “Operasyon ve gözaltı mevcut tek adam rejiminin fotoğrafı, bu operasyonlara rağmen bütün gözaltı ve tutuklamalara rağmen içeride de dışarıda da mücadeleyi ve direnişi yükselten fotoğraf da bizim fotoğrafımız” dedi.

Kadınsız toplum yaratmayı başaramayacaklar

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “tek adam rejimi” beyannamesine karşı herkesin sesinin soluğunun olduğu bir beyanname ile toplumun karşısında olduklarını aktaran Uçar, “En çok da kadınlar açısından söyleyelim; kadınsız bir toplumu tahayyül ediyorlar ama başaramayacaklar. Kadın mücadelesi çoktan bunu yıktı ve değiştirdi” dedi.

Ortak mücadeleyi tarif ettik

Yeşil Sol Parti’nin toplumsal mücadelenin sözcüsü olduğunu dile getiren Uçar, “Eskiden Türkler, Kürtler mücadele alanları çok yan yana değildi; iktidarlar karşısında aynı pozisyonda da değildik. Ama tek adam rejimiyle birlikte, özellikle bütün mücadele alanları, bütün toplumsal kesimler çok aynılaştı. Aynı saldırı merkeziyle karşı karşıyayız ve bu tek merkeze karşı ortak mücadeleyi tarif ettik” diye konuştu.
Ekoloji mücadelesi yürütenlere dönük de saldırıların olduğunu kaydeden Uçar, saldırılara karşı her süreçte direnişte olduklarını vurguladı.

Her cepheden sesimizi yükselttik

Eskişehir’in öğrenci ve gençlik kenti olduğuna dikkat çeken Uçar, “Yine tek adam rejiminin beyannamesinde gençlere geleceksizlik dayatılıyor. Bu konuda iki vurgu vardı: Birincisi mülakatı kaldırıyoruz diyorlardı. Düşünün Türkiye’de KPSS birincisi olan arkadaşımız mülakatı geçemedi. Bu tablo da AKP’nin fotoğrafı” dedi. 14 Mayıs seçimlerinin yüzyılın bir muhasebesi olduğunu ifade eden Uçar, “Kürdistan’da da Türkiye’de de sesimizin ulaştığı her yerde. Bir anlamda sürgünde yaşayan arkadaşlarımız da bu sürecin bir parçası. Bugün itibariyle oy kullanma süreci başladı. AKP-MHP iktidarının, tek adam rejiminin bütün saldırıları karşısında bulunduğumuz bütün cephelerden sesimizi yükselttik” diyerek 14 Mayıs’ta birlikte kazanılacağını ifade etti.

Uçar’ın konuşmasının ardından Yeşil Sol Parti Eskişehir milletvekili adayları da kısa konuşmalar gerçekleştirdi. Kadın milletvekili adaylarının konuşması sırasında, “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı.

ESKİŞEHİR

#Uçar #Bizim #fotoğrafımız #direniş #fotoğrafıdır

EN SON EKLENENLER