Uçar: Bu seçim tecrit dayatanlarla bizler arasındadır

Serhat’ta halk buluşmaları gerçekleştiren Yeşil Sol Parti Serhat Xîzan’da seçim bürosu açılışı yaptı. Burada konuşan Eşsözcü Çiğdem Kılıçgün Uçar, ‘Bu seçim savaş isteyenlerle onurlu barış isteyen Kürtler arasındadır. Bu seçim tecrit dayatanlarla bizler arasındadır’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Serhat seçim kolu, son gününde Bedlîs (Bitlis) ve ilçelerinde halk buluşması gerçekleştiriyor. Halk buluşmalarına Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır katılırken, heyet Bedlîs’in Norşîn (Güroymak) ilçesi ile Bedlîs merkezde halkın selamlanmasının ardından heyet Xîzan’a (Hizan)geçti.

Halk ilçe girişinde karşıladı

İlçe yolu üzerinde bulunan Hêvrês köyünde seçim otobüsünün önünü kesen halk, heyete sevgi gösterisinde bulunurken, heyetin geçtiği tüm köylerde büyük bir coşku hakimdi. Ardından Xîzan ilçesine geçen heyet, ilçe girişinde karşılandı.

İktidardan kurtulma zamanı

Burada ilk konuşmayı yapan Mûş milletvekili adayı Sezai Temelli, “Bu zalim iktidar halkın arasına nefret ve düşmanlık sokarak toplumsal barışı dinamitliyorlar. Şimdi bu zalim iktidardan kurtulma zamanıdır” dedi.

Partinize sahip çıkın

Ardından konuşan Bayındır, “Burada özel bir politika uygulanarak gençlerimizin topraklarından uzaklaştırmak istiyorlar. Daha geçen gün bir genç intihar etti. Gençlere sesleniyorum; bu kirlilikleri görün kendinize ve partinize sahip çıkın” diye konuştu.

Tek adam rejimi kaybedecek

Son olarak konuşan Uçar da, “Siz bir devrimci arıyorsanız tüm baskılara rağmen kimliğinden ve iradesinden vazgeçmeyen Kürt halkının devrimci mücadelesidir. Kürt halkının devrimci mücadelesi size mutlaka kaybettirecektir ve bizler iktidara geleceğiz. Bu seçim savaş isteyenlerle onurlu barış isteyen Kürtler arasındadır. Bu seçim tecrit dayatanlarla bizler arasındadır. Bu seçim toplum ve mevcut iktidar arasındadır. Tek adam rejimi kaybedecektir” dedi.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı.

BEDLÎS

#Uçar #seçim #tecrit #dayatanlarla #bizler #arasındadır

EN SON EKLENENLER