Uçar: Kendi yaşamlarımızı inşa etmeye geliyoruz

Elbistan’da halk buluşmasına katılan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, iktidarın seçimleri darbe olarak tanımlamasına tepki göstererek, ‘Biz o sandığa halaylarımızla, zılgıtlarımızla, ‘Jin Jiyan Azadi’ sloganlarımızla gideceğiz ve bu iktidara kaybettireceğiz’ dedi

Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Mereş’in Bezarcix (Pazarcık) ilçesinde yaptığı halk buluşmasının ardından Elbistan ilçesine geçti. Konvoy eşliğinde buluşmanın olacağı Hacı Bektaş Veli Cemevi’nin yanında bulunan çadır kentlere gelen heyeti, alanda toplanan kitle Yeşil Sol Parti bayrakları, halaylar ve “Jin Jiyan Azadi” sloganları ile karşıladı.

Burada konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, depremde yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başladı. Depremde yaşanılan acıların ortak olduğunu dile getiren Uçar, “Türkiye’de biz iki affet yaşadık. Birinci doğal affet ikincisi masadan kalkmayan bir iktidarla karşı karşıya kaldık. Bu ülkenin Kızılay’ı çadır satarken, bizler depremin ilk gününden bu yana yanınızdaydık. Depremde yıkılmadık, depremde bir irade ortaya çıktı ve bu irade ortaya çıktı. Temel ihtiyaçların karşılanmadığını biliyoruz, insanlarımız topraklarını terk etmek zorunda kaldı. Ama çok iyi biliyoruz ki; Türkiye’nin her yeri deprem bölgesi ama iktidarın sözcüleri, ‘Depremi İstanbul’da bekliyorduk’ dedi. Tek adam rejimi emir verene kadar insanlar günlerce bekledi” diye konuştu.

‘Sizi zılgıtlarla göndereceğiz’

Türkiye’nin ikinci yüzyılının 14 Mayıs seçimleriyle belirleneceğini dile getiren Uçar, sandıklara giderek oyların kullanılması çağrısında bulundu. Halkı enkaz altında bırakanlardan hesap sorulacağını dile getiren Uçar, “Türkiye’de Kürt ve Alevi kimliğimiz inkar edildi, bizlerden ‘tür’ diye söz ediyorlar. Sizin ferasetiniz Kürt halkının ve Alevi halkının kadim dilini anlamaya yetmez” diye konuştu. Uçar, “Seçime az bir süre kala tek adam sözcüleri seçimi darbe olarak tanımlıyorlar. Bu ülkede özgür basın emekçilerine, hukuk örgütlerine darbeyi zaten onlar yapıyor. Ama bu darbeye karşı mücadele eden on binler var. Biz o sandığa halaylarımızla, zılgıtlarımızla, ‘Jin Jiyan Azadi’ sloganlarımızla gideceğiz ve bu iktidara kaybettireceğiz. 7 Haziran 2015 seçimleri halkların kazanımıydı, iktidar müdahale etti. Bu iktidar herkese diz çöktüreceğiniz zannetti ama bu aşamada diz çökecek olan biz değil, iktidardır. Biz kendi yaşamlarımızı inşa etmeye geliyoruz” diye belirtti.

İktidarı kadınlar gönderecek

Uçar, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Seçimlere doğru giderken iki oy kullanacağız. Birinci oy Yeşil Sol Parti’ye. Demokratik bir parlamento için Türkiye’nin halklarının Yeşil Sol Parti’ye ihtiyacı var. İkinci oyumuz, tek adam rejimini kırmak için Kılıçdaroğulu’na. Bu mücadele her birimizin mücadelesi. Yokluğumuz üzerine iktidarını kuran güçlere kurucu olduğumuzu göstermemiz lazım. Bizim mücadelemiz parlamento da değil, sokaklarda, her yerde. Onlara rağmen Kürtler ve Aleviler inançlarını ve kimliklerini söylemekten vazgeçmediler. Bu iktidarı değiştirmeye geliyoruz. Eşit temsiliyet ve eşbaşkanlık gücünü bize veren siyasetimizle eril siyasete de müdahale edeceğiz. İktidarı esasen biz kadınlar göndereceğiz.”

Buluşma, ‘Jin Jiyan Azadi’ sloganları ve halaylarla sona erdi.

HABER MERKEZİ

#Uçar #Kendi #yaşamlarımızı #inşa #etmeye #geliyoruz

EN SON EKLENENLER