Wan’da ‘halk iradesi’ bırakmadılar!

Halk iradesinin gasp edildiği belediyelere yönelik kayyum operasyonları devam ediyor. DBP’nin yerel seçimlerde Wan’da yüksek oylarla kazandığı 13 belediyenin tamamına kayyum atandı. Seçilmişlere dönük operasyonlar da sürüyor

Halkın özgür iradesiyle seçilen ve 2014 yerel seçimlerinde yüksek oylarla DBP’ye geçen belediyelere dönük operasyonlar sürüyor. Halk iradesinin gasp edilerek kayyum atanan belediyelere her gün yenileri ekleniyor. DBP’nin yerel seçimlerde büyük çoğunluğunu yüzde 90’ın üstünde oy alarak kazandığı 106 belediyeden şimdiye kadar 78’ine kayyum atandı. Son olarak Wan’ın Ebex (Çaldıran), Saray ve Miks (Bahçesaray) Belediyelerine kayyum atandı. Belediyelere dönük kayyum operasyonlarıyla birlikte seçilmişlere yönelik gözaltı ve tutuklamalar da sürüyor.

Tutuklama kayyum

Wan’da salı günü Ebex Belediyesine yönelik yapılan operasyonun ardından dün de belediyeye kayyum atandı. Polisler tarafından ablukaya alınan belediyeye İçişleri Bakanlığı tarafından İlçe Kaymakamı Tekin Dundar’ın kayyum olarak atandığı öğrenildi. DBP’li Saray Belediyesine İlçe Kaymakamı İbrahim Bayır kayyum olarak atanırken, Miks ilçesine ise İlçe Kaymakamı Serhat Karabektaş kayyum olarak atandı.

İradeye darbe

Dün atanan kayyumlarla beraber Wan merkez de dahil toplamda 13 DBP’li belediyeye kayyum atanmış oldu.

Keve’ye ikinci tutuklama

Belediyelerle birlikte seçilmişlere yönelik operasyonlarda ise önceki gün baskın yapılan ve kayyum atanan Şax (Çatak) Belediyesinin gözaltına alınan Eşbaşkanı Evin Keve tutuklandı. Belediyeye yapılan baskınla eş zamanlı olarak Ankara’da gözaltına alınan Keve, çıkarıldığı mahkemce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Keve daha önce de 3 Ocak 2016’da gözaltına alınıp tutuklanmış, ardından 29 Mart’ta tahliye edilmişti.

WAN

EN SON EKLENENLER