Wêranşar’da miting gibi büro açılışı

Yeşil Sol Parti Kurdistan kentlerinde büro açılışlarına devam ediyor. Miting havasında geçen Wêranşar açılışında konuşan Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili adayı Ömer Öcalan, ‘Birlikte, demokratik siyasetle arkadaşlarımızı zindanlardan çıkartacağız. Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kırıp atacağız’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Kurdistan kentlerinde seçim çalışmalarına devam ediyor. Bu amaçla birçok kentte halk buluşmaları ve seçim bürosu açılışları yapılıyor. Yeşil Sol Parti, Riha’nın (Urfa) Wêranşar (Viranşehir) ilçesinde kitlesel seçim irtibat bürosu açtı. Yeşil Sol Parti Riha milletvekili adaylarının yanı sıra binlerce kişi açılışa katıldı.

Heyete coşkulu karşılama

Wêranşar girişine 10 kilometre uzaklıkta bulunan bir noktada bir araya gelen partililer, yüzlerce araçlık konvoyla ilçeye giriş yaptı. Adayları taşıyan konvoy Aşê Zîya (Gölbaşı) mahallesine ulaştığı zaman coşku doruğa ulaştı.

Büro açılışında konuşan Yeşil Sol Parti Riha adayı Dilan Kunt Ayan, “AKP-MHP’nin kirli oyunlarına, zulümlere, savaşa ve tecride bu alanla cevap veriyoruz” dedi.

Tecridi kıracağız

Ardından konuşan Ömer Öcalan da, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki gösterdi. Öcalan, “Tecrit, biz Kürtler için çok önemli bir husustur. Kimse bu devletin hukuk ve kanun devleti olduğunu söylemesin. Sayın Öcalan’a yönelik büyük bir tecrit uygulanıyor. 2 yıldır görüşme gerçekleşmiyor. Hani kanun? Nerede yasalar? Adalet, hukuk nerede? Birlikte, demokratik siyasetle arkadaşlarımızı zindanlardan çıkartacağız. Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kırıp atacağız” ifadelerini kullandı.

Bu sırada kitleden “Bijî Serok Apo” sloganları yükseldi. Açılış, konuşmaların ardından son buldu.

Davul zurnalarla karşılama

Amed’de Sur ilçesinde bulunan Palûke (Çarıklı) Mahallesi’nde de seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, kent milletvekili adayları, Yeşil Sol Parti Amed İl Eşsözcüleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Eşbaşkanları ve yurttaşlar katıldı. Heyet, davul, zurna ve alkışlarla karşılandı.

3’üncü yolu birlikte başaracağız

Açılışta konuşan Milletvekili adayı Adalet Kaya, “Seçimlerde büyük iddialarımız var. Bizden kayyımla alınan belediyeleri geri almak, tutuklu olan siyasetçileri yasal düzenlemeyle cezaevinden çıkartmak, rant sistemine son vermek ve kendi istihdamımızı kurup, halkımızla paylaşmak. Bu iddiaları 3’üncü Yol ile birlikte başaracağız” diye konuştu.

Amed kazanırsa Türkiye kazanır

“Bu seçimi Amed kazanırsa aynı zamanda Türkiye kazanacak” diyen Milletvekili adayı Azad Barış ise, “Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız. Mücadelenin bayrağını biz devir alacağız. Amed’in mücadele bayrağını Ankara’ya taşıyarak, bu ceberrut sistemi sonlandırıp, ülkemizi cennete dönüştüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Gêl (Eğil) ilçesi Saricak Mahallesi’nde Yeşil Sol Parti Amed milletvekili adaylarının katılımıyla, seçim bürosunun açılışı yapıldı. Açılış öncesi konuşan milletvekili adaylarından Serhat Eren, “Bu seçimde siyasal baskıların son bulması için halkımız sandığa gidecek. Savaş politikalarının son bulması için bu seçim çok önemli” dedi.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı “jin, jiyan, azadî” sloganlarıyla yapıldı.

Dîlok’ta bildiri dağıtıldı

Dîlok’ta da (Antep) Şehitkamil ilçesi Hacıbaba Mahallesi’nde, milletvekili adaylarının da katıldığı esnaf ziyareti ve bildiri dağıtımı gerçekleştirildi.

Milletvekili adaylarının çalışmasının yanı sıra Yeşil Sol Parti Dîlok Gençlik Meclisi de Şahinbey ilçesinde bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ

#Wêranşarda #miting #gibi #büro #açılışı

EN SON EKLENENLER