Yapılanları unutmamak için…

6 milyon insanın oyuyla seçilen ve TBMM’de 3’üncü parti olan HDP’ye yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında tutuklanan HDP Milletvekilleri avukatları aracılığıyla referandumda “hayır” mesajı gönderdi. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Ayhan Bilgen ve Nihat Akdoğan referandum için “hayır” seferberliği çağrısında bulundu.

Hayır yurttaşlık görevi

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, mesajında şunları dile getirdi: “Kürt karşıtlığı ve tekçilik yeniden tahkim ediliyor. Kürtçe de bundan nasibini alıyor. Ancak Kürt halkı, eski Kürt halkı değildir. Güney Kürdistan’ın bağımsızlığı, Rojava ile doğrudan bağlantılı. Sistem, itaat eden Kürt’ü istiyor. Yani Kürtlüğünü reddeden Kürt’ü istiyor. O yüzden referandumda ‘hayır’ çıkmalı, tüm Kürtler ‘hayır’ demeli. ‘Hayır’ demek bir yurttaşlık görevidir. ‘Hayır’ları çoğaltmak gerekir.”

Tek bir ‘evet’ çıkmamalı

HDP Colemêrg Milletvekili Nihat Akdoğan da mesajında, “Kürdistan’da başarılı olmayan bir AKP’nin ömrü uzun olmayacaktır. Kürtler politik bir dinamiktir. ‘Evet’ demek savaşa evet demektir. Bütün belediye başkanları ve milletvekilleri tutuklu” dedi. Mesajında “Gever’i kurtaramadık. Katliamları yapanlara Hakkari yüzde 87 ret oyu verdi. Bu bir onurdur. Herkesin bu onuru göstermesi gerekir” diyen Akdoğan şunları söyledi: “[…]Bize yapılanları unutursak, tarih bize hatırlatır. Bu zalimlere tek bir ‘evet’ oyu çıkmamalıdır.”

İstanbul çok önemli

HDP Grup Sözcüsü Ayhan Bilgen ise mesajında şunları söyledi: “HDP’yi referandum öncesi işlemez duruma getirmek istiyorlar. Böylece, toplumun üzerinde baskı yoluyla yılgınlık oluşturup, beklenti içinde tutmak istiyorlar. Biz buna ‘hayır’ diyoruz. İstanbul’un vereceği ‘hayır’ çok önemli. 7 Haziran 2015’te, Kürtlerle koalisyon ihtimali görüldü. Türkiye toplumu buna hazırdı. Ancak derin devlet, Erdoğan üzerinden MHP/Bahçeli ile örtülü koalisyonu devreye sokarak bunun önüne geçti. Bu nedenle, referandumda çıkacak ‘hayır’, bu koalisyona ‘hayır’ anlamına gelecektir.”

Oktay Candemir / İstanbul- Anf

EN SON EKLENENLER