Yenikapı’da yurttaşların kimlikleri toplatıldı iddiası

28 Mayıs’ta tekrarlanacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi olası usulsüzlüklere karşı çalışmalar sürerken, Yenikapı’da mahalle muhtarının talimatıyla yurttaşların kimliklerinin 300 TL karşılığı toplatıldığı iddia edildi

14 Mayıs’ta yapılan seçimlere partilerin itirazları ve seçimde yaşanan usulsüzlüklere dair bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Yapılan usulsüzlüklere karşı gözler ikinci tura kalan 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çevrilirken, yeni usulsüzlük haberleri gelmeye devam ediyor.

Muhtarın talimatıyla iddiası

İstanbul Fatih’e bağlı Yenikapı semtinde ikamet eden yurttaşlar JINNEWS’e ulaşarak, dün akşam saat 22.00 sıralarında Eminönü muhtarının talimatıyla kapı kapı gezilerek kimliklerin toplandığını aktardı.

Yurttaşlar, mahalledeki birçok evin kapı kapı gezilerek 300 lira karşılığında kendilerinden kimliklerinin alındığının bilgisini paylaştı.

300 lira verecekler iddiası

Birçok kişinin kimliğini Eminönü muhtarının talimatıyla toplamaya gelen kişilere verdiğini söyleyen yurttaşlar, “Zengin bir adam para vermiş ve dağıtın demiş. Her kapıyı gezip kimlik istiyorlar. Kimlikleri Eminönü muhtarının yanına götürüp daha sonra 300 lirayla geri getireceklerini iddia ediyorlar. Bu işte bir şey var. Seçimden önce yapılması çok şüpheli” dedi.

Her evi dolaşmışlar

“Bize de gelip aynı şekilde kimliklerimizi istediler. Neden istiyorsunuz diye sorduğumuzda zengin bir adamın para verdiğini, Eminönü muhtarının bu parayı dağıtacağını, bu yüzden de kimliklerimizi vermemizi söylediler” diyen yurttaşlar, “Biz de şüphelendik, kimliklerimizi vermiyoruz dedik. Ama Yenikapı’da herkesin evini gezmişler, herkesten kimlik toplamışlar. Bir komşumuz da gece yarısı kimliğini götürmüş. CHP’lilere de durumu bildirdik. Seçim öncesi bir an önce konuyla ilgilenilmesini istiyoruz” dedi.

Öte yandan kimliklerin dünden beridir hala yurttaşlara verilmediği bildirildi.

İSTANBUL

 

#Yenikapıda #yurttaşların #kimlikleri #toplatıldı #iddiası

EN SON EKLENENLER