Yeşil Sol adayları birçok kentte ziyaretler gerçekleştirdi

Seçim çalışmalarını birçok kentte sürdüren Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, halkla buluşarak esnafları ziyaret etti

Yeşil Sol Parti’nin Meletî milletvekilli adayları Perihan Yücekaya, Yusuf Bozkuş, Tülay Şakar, Gaffar Bayram, Rozerin Ercan ve Hüseyin Kılınç, merkez Çirmik (Yeşilyurt) ve Battalgazi ilçeleri, Şîro (Pütürge) ilçesi ve kırsal mahalleleri, Wêranşar (Doğanşehir) ilçesi ve mahalleleri ile Erxevan (Arguvan) ilçesi ve mahallelerinde seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Milletvekilli adayı Perihan Yücekaya ve beraberindeki heyet, Erxevan ilçesinde esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. İlçede bildiri dağıtımı yapan heyet, burada yurttaşlarla bir araya gelerek ne için Yeşil Sol Parti’ye oy vermeleri gerektiğini anlattı. Ardından Erxevan ilçesine bağlı kırsal mahalleleri ziyaret eden heyet, burada da bildiri dağıtımının yanı sıra halkla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan heyet, sorunların üzerinden çözüm önerilerini sundu.

Beraberindeki heyetle birlikte Şîro ilçesini ziyaret eden milletvekilli adayı Yusuf Bozkuş ise, ilçe esnafıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Burada bildiri dağıtımı yapan heyet ardından da Şîro ilçesine bağlı mahalleleri ziyaret etti. Milletvekilli adayı Tülay Şakar ve beraberindeki heyet de, Merkez Batalgazi ilçesinde halkı ziyaret etti. Depremden dolayı evleri yıkılan ve çadırlarda yaşamak zorunda kalan halkın sorunlarını dinleyen heyet, burada bildiri dağıtımı yaptı.

Merkez Çirmik ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren milletvekilli adayları Gaffar Bayram ve Rozerin Ercan ise, beraberindeki heyetle birlikte ilçe halkıyla bir araya geldi. Burada halkın sorunlarını dinleyen heyet bildiri dağıtarak, Yeşil Sol Parti’nin Meletî’de yapacağı çalışmaları anlattı. Milletvekilli adayı Hüseyin Kılınç ve beraberindeki heyet ise, Wêranşar ilçesini ziyaret ederek burada ilçe esnaf ve köylülerle bir araya geldi. İlçeye dökülen molozlardan kaynaklı halkın yaşamış olduğu sorunları dinleyen heyet, molozlara karşı verilen mücadelede Wêranşar halkının yanında olacaklarını söyledi.

Ankara

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve partinin Ankara adaylarının katılımıyla Güvenpark’ta seçim standı açıldı. Barış annelerinin de katıldığı çalışmada milletvekili adaylarına yoğun ilgi gösterildi. Bildiri dağıtımı sırasında partililer, “Bir oy Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na” diyerek halktan oy istedi. Etkinlikte sık sık, “jin, jiyan, azadî” sloganı atıldı.

Aydın

Yeşil Sol Parti Aydın Milletvekili adayları Ebru Günay, Rojin Tanhan Doğan, Sinan Çakmakçı ve partililer, seçim çalışmaları kapsamında Didim, Söke ve Efeler ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Didim ilçesinde esnafı ziyaret eden aday Ebru Günay, seçime sayılı günlerin kaldığını belirterek, her yurttaşın oyunun önemli olduğunu ve mutlaka sandığa giderek, oy kullanması gerektiğini anlattı. Günay, yolda karşılaştığı inşaat işçilerine de ikametleri bulunduğu adreslere gidip mutlaka oylarını kullanmalarını isteyerek, bu minvalde partilerinin hareketli seçmeni taşıdığını ve yapmaları gerekenleri konusunda bilgilendirdi.

Esnaf ziyaretinden ilgiyle karşılanan partililer, bazı esnaflar tarafından alkışlarla karşılandı. Partililer, bildiri dağıtımı esnasında sık sık, “Erkek egemen zihniyeti yıkmak için oylar Yeşil Sol Parti’ye”, “Bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na, bir oy Yeşil Sol Parti’ye” diye sloganlar attı.

Muğla

Yeşil Sol Parti, Muğla’nın Bodrum ilçesi Konacık ve Yalıkavak mahallelerinde açtıkları stant yerlerinde bildiri dağıtımı yaparak, 14 Mayıs’ta partilerine oy verme çağrısı yaptı. Stant çalışmalarında yağan yağmura rağmen partililer, müzik eşliğinde halaya durdu. Ev ziyaretlerinin de yapıldığı çalışmada örnek oy pusulaları halka ulaştırıldı.

Muğla milletvekili adayı Hasan Yıldırım ise Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ni ziyaret etti. BESİAD Başkanı Neslihan Nazlıoğlu tarafından kabul edilen Yıldırım ve Yeşil Sol Parti temsilcileri, seçimlere dair fikir alışverişinde bulundu. Yeşil Sol Parti’nin seçim çalışmaları ve 14 Mayıs sonrasında neleri değiştirebileceği üzerine konuşuldu.

Nazlıoğlu, artık insanların yaşam kalitesinin düştüğünü, ekonomik kriz ile birlikte yaşamın her alanında insanların geçinemediğini kaydetti. Aday Yıldırım ise seçimin önemine değinerek tek adam rejimine son verecekleri bir dönem olduğunu kaydetti.

Manisa

Yeşil Sol Parti, Manisa’nın Salihli ilçesinde yağan yağmura rağmen esnaf ve Pazar ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretlerde Yeşil Sol Parti Manisa Milletvekili adayları Habib Eksik, Kerem Taylan, Ayşe Gül, Vezan Karabulut, Yeşil Sol Parti ile HDP yöneticileri yer aldı. Esnaf ve Pazar ziyaretlerinde adaylar tanıtılırken, esnaflar alkışlarla destek verdi. Alkış ve zılgıtlarla ziyaretleri sürdüren partililer, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Jin jîyan azadî”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Esnaf ziyareti sırasında bir esnafın, “Biz 20 yıldır çekiyoruz. Ne zaman kurtulacağız” demesi üzerine Yeşil Sol Parti Manisa Milletvekili adayı Habib Eksik, “Biz buradan söz veriyoruz, 14 Mayıs’ta bu devran son bulacak. Yeşil Sol Parti mecliste herkesin sesi olacak” diye cevap verdi.

Salihli sokaklarında büyük bir coşkunun olduğunu söyleyen Eksik, “Manisa’dan büyük bir zafer kazanacağız. 14 Mayıs’ta alacağımız zaferi halklarla birlikte kutlayacağız. Burada bir kez daha söz veriyoruz. Tek adam rejimini mutlaka göndereceğiz. Başaracağız mutlaka başaracağız” dedi.

İzmir

Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili adayları, kötü hava koşullarına rağmen, birçok ilçede esnaf ve pazar yerlerinde bildiri dağıtımı ve ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Aday Burcugül Çubuk, İzmir’in Güzelbahçe ve Narlıdere ilçelerinde bildiri dağıttı. Esnafların ilgisi ile karşılanan Çubuk, 14 Mayıs seçimlerinde partilerinin desteklenmesini istedi. Mevcut düzenden rahatsız olan herkesin Yeşil Sol Parti’ye oy vererek, değişime katkı sunmasını ifade eden Çubuk, seçimde herkesin sandığa gidip oyunu kullanmasını söyledi.

Denizli

Yeşil Sol Parti Denizli milletvekili adayları Şenol Akyol, Mahide Öztürk ve Elif Kavili, Tavas ilçesi Karahisar Mahallesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaf ve yurttaşlardan seçimlerde destek isteyen partililer, büyük bir ilgi ile karşılandı. Yurttaşlarında destek sözü verdiği görüşmelerde, yurttaşlar ekonomik durgunluk ve hayat pahalılığından şikayet ederken, Yeşil Sol Partililer bu durumun iktidarın değişmesiyle çözüleceğini söyledi.

HABER MERKEZİ

#Yeşil #Sol #adayları #birçok #kentte #ziyaretler #gerçekleştirdi

EN SON EKLENENLER