Yeşil Sol, Agirê’den İzmir’e kapı kapı gezerek çalışmalarını sürdürdü

Yeşil Sol Parti Colemêrg’den İzmir’e birçok kentte kapı kapı gezerek, halk buluşmaları ve ziyaretler gerçekleştirerek seçim çalışmalarını sürdürdü

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed milletvekilli adayları, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimini ziyaret etti. Ziyarete, milletvekili adayları Halide Türkoğlu, Cengiz Çandar, Mehmet Emin Aktar, Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüleri ve HDP il eşbaşkanları katıldı. Heyeti, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Vekili Ramazan Şimşek, OSB Yönetim Kurulu üyelerinden Yüksel Kaya, Kamuran Azizoğlu ve Mehmet Kaya tarafından karşılandı.

Ziyarete konuşan HDP Amed İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, çok önemli bir seçime doğru gittiklerini belirterek, “Bu sadece yönetimi değiştirebilecek bir seçim değil, Türkiye’nin gelecek yüzyılının da konuşacağı bir seçim olacak. Amed’teki tüm kent dinamiklerinin sesini daha fazla duymak istiyoruz” dedi.

Hatay

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Garo Paylan ile Yeşil Sol Parti Hatay milletvekili adayları Kerem Nalbant ve Yusuf Kimyon, Samandağ ilçesine bağlı olan Ermeni köyü Vakıflı’da yerel basın çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Etkinlikte konuşan Paylan, Kerem Nalbant’ı mutlaka meclise göndereceklerini ve ikinci sıra adaylarının seçilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Yeşil Sol Parti’nin tüm renkleri temsil eden tek parti olduğunu belirten Paylan, “Hatay’ın istediği şey tam demokrasidir. Hatay Türkiye’deki bütün kimliklerin var olduğu tek şehir. Bunların sorunlarını çözecek tek partinin de Yeşil ve Sol Parti olduğuna inanıyoruz. Yeşil Sol Parti Hatay’da 2 vekil çıkarırsa Türkiye’de 100 milletvekili hedefine de ulaşır” diye konuştu. Paylan, “Hatay’ın Kerem Nalbant’a ihtiyacı var. Meclis’te Samandağlı tek milletvekili olacak. Samandağ yeniden ayağa kalkarken bir Samandağlı mutlaka mecliste olmalıdır” diye kaydetti.

Ardından konuşan vekil adayı Nalbant ise, depremde ve sonrasında ilan edilen OHAL ile yapılan haksızlıkları sıraladı. Antidemokratik uygulamaların karşısında olacaklarını belirten Nalbant, “Gelecek açısından karamsar değiliz. Bu ortaçağ karanlığından çıkacak azme ve inanca sahibiz. Değiştireceğiz. 14 Mayıs’ta çağrımdır; seçmenlerimiz nerede olursa olsun sandıklara gelerek oylarını Yeşil Sol’dan yana kullansınlar” çağrısı yaptı. Milletvekili adayı Yusuf Kimyon ise, Yeşil Sol Parti’nin kadın hareketleri, ekolojistler, sol-sosyalist çevrenin bileşimi olduğunu söyleyerek, partilerine oy verilmesini istedi.

Program, heyetin yerel basın çalışanlarının sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

Milletvekili adayları Mevlüt Bulğur ve Mehtap Sert, Arsuz ilçesinde halk toplantıları yaparak, oy istedi.

Şirnex

Seçime sayılı günler kala çalışmalarını sürdüren Yeşil Sol Parti Şirnex ve ilçelerinde çalmadık kapı bırakmadı. Silopiya (Silopi) ilçesinde köy köy, mahalle mahalle, ev ev, çalışmalarını sürdüren Yeşil Sol Parti, gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılaşıyor. Yeşil Sol Partisi milletvekili adayı Ayşegül Doğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Silopiya İlçe Örgütü, HDP’li Silopiya Belediye Eşbaşkanı Adalet Fidan’ın da aralarında olduğu heyet, Başak Mahallesi’nde kadınlarla bir araya geldi. Heyet, seçim pusula çalışması gerçekleştirerek, yurttaşlarla bilgi alışverişinde bulundu.

Ardından Başak Mahallesi’nde Yeşil Sol Parti seçim irtibat bürosunu ziyaret eden Doğan, seçim güvenliğine vurgu yaparak, “Dünyada yeni bir sistem kuruluyor ve Kürtlerin bu sistemde yerini alması gerekir. Yolumuz uzun, yükümüz ağır ama halkımızın öncülüğünde yükümüz hafifleşiyor. Yüz yıldır Kürt halkı olarak büyük bedeler ödedik. Devlet, dilimizi, kültürümüzü, kimliğimizi inkar etti” dedi.

Yeşil Sol Parti çalışmaları kapsamında Şirnex’in Hezex (İdil) ilçesine bağlı Barim, Xirabêneyaran, Xêlanî, Zengûlûk ve Dikiye köylerinde aday Bedirhan Osal, Hezex Yeşil Sol Parti İlçe Örgütü yöneticileri ile HDP ilçe yöneticilerinin katılımıyla köylülerle bir araya geldi. Yoğun bir ilginin olduğu köylerde coşku hiç eksik olmadı.

‘Gereken cevabı vereceğiz’

Xirabêneyiran köyünde konuşan Yeşil Sol Parti adayı Osal, halktaki coşkunun seçim sonuçlarını şimdiden belirlediğini ifade ederek, “Halkımızın coşkusu bizlere umut veriyor. 14 Mayıs’ta kazanacağız. Bizler bunu annelerimizin gözlerinde, halkımızın coşkusunda görüyoruz. 21 yıllık süreçte saldırıların her türlüsünü halkımıza karşı kullandılar. Ama bizler bu iktidarın sonunu halkımızın gözlerinde görüyoruz. Bu yüzden 14 Mayıs’ta sandık başına giderek oyunuza sahip çıkacağız ve bu iktidarı göndereceğiz” diye konuştu.

Cizîr’de de (Cizre) gün boyu devam eden çalışmalarda, Yeşil Sol Parti adayı Newroz Uysal ve HDP Cizîr İlçe Örgütü, Dirsekli konutlarında halkla bir araya geldi. Büyük coşkunun hâkim olduğu buluşmada çekilen halaylarda sık sık “Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı.

Agirî

Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Zelal Yılmaz, Nejla Demir, Sırrı Sakık ve Heval Bozdağ, Zêtka (Eleşkirt), Dutax (Tutak), Panos (Patnos) ve Xemûr’da (Hamur) ilçelerinde halk buluşması gerçekleştirdi. İlk olarak Zetka ilçesinde giden heyet, yurttaşlar tarafından çoşku ile karşılandı. Burada yurttaşlara seslenen Sakık, “Kentte bütün siyasi partiler bitmiş, Yeşil Sol Parti dışında başka parti yok. Onların hepsini göndereceğiz, bu partiler halka bir şey vermediler. Sadece gelip alanlarda yalan söylediler, büyük vaatlerde bulundular. Ne sizi özgürleştirdiler ne sizi zenginleştirdiler ne de size insan gibi bir hayat sundular. Onun için şimdi geliyorlar, bir paket kahve ile sizi kandırmaya çalışıyorlar. İnsanda ar ve utanma duygusu olur, bu halk zora zulme boyun eğmemiş sizin kahvenize mi boyun eğecek” diye konuştu. Sakık daha sonra kolluk kuvvetlerinin kenti kuşatmasını eleştirerek, “Yeter bu halk yaptığınız bu zulüm. Siz kimsiniz bu halka zülm ediyorsunuz” diye konuştu. Heyetin bir sonraki durağı ise Xemûr ilçesi oldu. Heyet burada da, ilçe halkını selamlayarak, esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

‘Birlikte özgürlük gününü inşa edeceğiz’

Dutax’a geçen heyet, ilçe girişinde yurttaşlar tarafından onlarca araçlık konvoy ile karşılandı. İlçe de yurttaşlar tarafından zafer işaretleri ile karşılanan heyet, ilçe merkezinde bulunan seçim bürosuna geçti. Heyete Sema Yüce’nin annesi Zennure Yüce de eşlik etti. Buluşmada sık sık “Direnen direne kazanacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Patates soğan güle güle Erdoğan” sloganları atıldı. Adaylardan Nejla Demir, “Biliyoruz ki kalbimiz ve elimiz halkımızla birlikte yine biliyoruz ki artık gün bizim günümüzdür. Cezaevlerinde tecrit altında tutulan arkadaşlarımıza sesleniyorum. Özgürlük günü yakındır, Kürt halkımızla birlikte özgürlük gününü inşa edeceğiz. O gün hep birlikte halaylar çekeceğiz. Özgürlük halayları için el ele vereceğiz” diye konuştu.

100 yıldır Kürtlerin inkar ve imha edildiğini belirten Sakık da, “100 yıldır, dilimiz ve kimliğimiz yasak. Bizim dilimiz diğer diller kadar kutsaldır. Bir Kürt halkı vardır. Kavgamız 100 yıldır bu. Onlar bizi yok sayıyorlar, biz ‘Yok olmayacağız’ diyoruz. Onlar dönüyor inkar, imha ve asimilasyon politikası diyor, ‘Biz hayır’ diyoruz. Bu topraklar sadece Türklerin ve Sunnilerin değildir. İşte kavgamız bu” diye konuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seçimleri ‘darbe’ olarak değerlendirmesine de değinen Sakık, “Kim ki demokrasiye inanıyorsa sandıkta çıkan sonuçlara saygılı olmalı. Son günlerde iktidar ve yandaşları halkı tehdit ediyor. Halkı korkutarak sandıkları değiştirmeye çalışıyorlar. Bunun adı diktatörlüktür, ‘darbelere karşıyız’ diyorlar ama halkı tehdit ediyorlar. Kimse sizin tehditlerinizden, darbelerinizden korkmuyor. Biz 100 yıldır sizinle kavga ede ede geliyoruz ve size asla boyun eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Geri adım atmayacağız

Heyetin son durağı Panos ilçesi oldu. Binlerce yurttaşın katılımı ile gerçekleşen buluşma adeta mitinge dönüştü. Sık sık “Biji berxwadana zindana”, “Direne direne kazanacağız” ve “Zelal Meclise” sloganları atıldı. 14 Mayısta tekçi anlayışı göndereceklerini söyleyen adaylardan Zelal Yılmaz, “AKP-MHP faşist iktidarının zulmünü çok iyi biliyoruz. Onlarca arkadaşımız cezaevinde, binlercesi sürgünde ve her gün onlarca arkadaşımız işkenceyle gözaltına alınıyor. Bizi sindireceklerini sanıyorlar ama bize geri adım attıramayacaklar” şeklinde konuştu. AKP’nin “yardım” adı altında halka para dağıttığını hatırlatan Yılmaz, “Sandığa gittiğiniz zaman onlara patronun kim olduğunu gösterin. Kimsenin sizi böyle küçük düşürmesine izin vermeyin” şeklinde konuştu.

Mûş

Yeşil Sol Parti Mûş milletvekilleri Sümeyye Boz ve Sezai Temelli ile beraberindeki heyet, kent merkezindeki Tekstil Atölyelerinde ziyarette bulundu. Tekstil çalışanları ve idari müdürleriyle sohbet eden heyet, kentteki durumu değerlendirdi. Tekstil atölyesinde konuşan milletvekili adayları, gençlerin geleceklerinin ve halkların özgürlüğünün Yeşil Sol Parti’de olduğuna dikkat çekti. Vekil adayı Sezai Temelli, “Bu seçim halkların geleceğinin seçimidir. Belki burada birçoğunuz oy kullanamayacak ama ailenizde oy kullanacak olanlar var sizler için oy vermelerini isteyen. Sizde oy kullanıyorsanız kendiniz oy kullanın. Çünkü çok daha iyi bir yaşama layıksınız, bu yaşamı ancak hep birlikte var edebiliriz. O yüzden bir oy Yeşil Sol Parti’ye yani özgürlüğe bir oy ise Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğiz” diye konuştu.

Balıkesir

Yeşil Sol Parti Balıkesir adayı Şevin Coşkun ile beraberindeki partililer, seçim çalışmaları kapsamında Burhaniye ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde kadın toplantısı ile bildiri dağıtımı yaptı. Mahalle de kadınlarla bir araya gelen Aday Şevin Coşkun, ülkenin demokratikleşmesi için özelikle kadınlara büyük sorumluluk düştüğünü söyleyerek, “Katledilen, şiddete maruz bırakılan, yoksulluğu en derinden hiseden ve bütün iş yükünü omuzlayan biz kadınlarız. O yüzden tüm bunlara karşı olmak için Yeşil Sol Parti etrafında kenetlenmenizi istiyorum” dedi.

Partililer daha sonra kapı kapı gezerek, bildiri dağıttı, partilerine oy istedi.

İzmir

İzmir’de de Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili Adayı Mevlüt Ülgen, Yeşil Sol Parti ve HDP yöneticilerinin katılımıyla Bayraklı ilçesinde esnaf ziyareti yapıldı. Salhane ve Adalet mahallelerinde esnaf ve yurttaşlarla uzun uzun sohbet eden partililer, 14 Mayıs’ta destek istedi. Yurttaşların da yoğun ilgi gösterdiği çalışmalarda yurttaşlar, iktidarın uyguladığı politikalardan şikayet etti. Bu düzenden kurtulmanın yolunun demokrasinin inşasında olduğunu söyleyen partililer, Yeşil Sol Parti’ye oy verilmesi çağrısında bulundu.

Muğla

Yeşil Sol Parti, seçimlere sayılı günler kala tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor. Muğla’nın Bodrum ilçesinde stant açan partililer, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Muğla milletvekili adayı Derya Hezer eşliğinde Çarşı Mahallesi’nde esnaf ziyareti yapan Yeşil Sol Partililer, herkesi kendilerine oy vermeye çağırdı. Oy pusulasını da görüştükleri insanalara vererek, Yeşil Sol Parti’nin sıralamadaki yerini aktardılar.

Yeşil Sol Parti’nin Marmaris, Datça, Fethiye, Milas ilçelerinde de yine stant çalışmaları, bildiri dağıtımları ile çalışmaları devam ediyor.

Meletî

Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları kapsamında Meletî milletvekilli adayları Meletî’nin merkez, Şîro (Pütürge) ilçesi ve köyleri, Battalgazi ilçesi, Çirmik (Yeşilyurt) ilçesi, Hekîmxan (Hekimhan) ilçesi ile Gowik (Yazihan) ilçesi ve köylerinde seçim çalışmalarını sürdürdü.

Perihan Yücekaya ve beraberindeki heyet, Govik köylerini ziyaret ederek köyde yaşayan yurttaşlarla bir araya geldi. Köyde bildiri dağıtan heyet, halk tarafından da coşkuyla karşılandı.Yusuf Bozkuş ve beraberindeki heyet ise Şîro ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti. Heyet köyde bildiri dağıtımının yanı sıra ve köyü Yeşil Sol Parti’nin bayraklarıyla süsledi. Ayrıca heyet, köyde halkın sorunları üzerinde durarak, sorunların çözümü için görüşlerini aldı. Milletvekili adayı Tülay Şakar ve beraberindeki heyet, Batalgazi ilçesinde seçim çalışmalarını ev ev dolaşarak sürdürdü.

Semsûr

Yeşil Sol Partililer, Semsûr’ün, Merkez köyleri, Sincik ve Bêhiştî (Besni) ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Milletvekilli adayları İzzet Karadağ ve Yuksel Yücadağ beraberindeki heyetle birlikte Sincik ilçesindeki yurttaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Semsûr’un merkez köylerini ziyaret eden milletvekilli adayları Ali Kenanoğlu ve Bülent Çınar ise çoğunlukla tütün üreticiliği yapan köylerde halkın sorunlarını dinledi.

Amed

Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarının Sorgül Aytek ve Ceylan Akça ile DBP il Eşbaşkanı Hasibe Yazdık, seçim çalışmaları kapsamında Amed’in Pîran ilçesinde kapı kapı gezerek, kadınlara oy pusulası dağıttı.

Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarından Adalet Kaya ve Serhat Eren ise, HDP Pasûr (Kulp)ilçe yönetimindenden hareket ederek ilçe merkezine bağlı Helîne, Salten, Deştêk, Cûmarê, Grê Morî, Cehika, Qelê ve Babicanka mahallelerinde halkla bir araya geldi.

Aynı kapsamda Pîran ilçesine bağlı Xûnê ve Cundiyan köylerini ziyaret etti. Ziyarete, Amed Milletvekili adayı Sevilay Çelenk, Demokratik Bölgeler Partisi(DBP)Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun katıldı. Heyet , yurttaşlarla var olan siyasi süreç üzerine konuştu.

Colemêrg

Yeşil Sol Parti, Rojhilat sınır hattında bulunan ve Colemêrg’in Gever ilçesine bağlı Bajêrge (Esendere) beldesinde yüzlerce kişinin katılımı ve coşkulu karşılamasıyla seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi yüzlerce yurttaş Çilikê köyü kavşağında halaylar, haykırdıkları slogan ve zılgıtlarla Gever istikametinden gelen partilileri coşkuyla karşılayarak, yüzlerce araçtan oluşturdukları konvoylarla belde seçim bürosunun bulunduğu alana doğru yola koyuldu. Partilerinin bayraklarıyla süsledikleri araçlarla beldeye gelen kitle burada sık sık, “Jin Jiyan Azadî”, “Bijî Serok Apo” ve “Direne Direne Kazanacağız”, “Hükümet istifa”, “Cihan Aymaz ölümsüzdür”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganlarını haykırdı.

Çözüm sürecinden bu yana Kürt halkının zorlu günlerden geçtiğini ve buna rağmen direndiğini ifade eden kent adayı Onur Düşünmez, “Kürt halkı olarak Bajêrge’den başlayıp tüm Kurdistan ve Ortadoğu’da birliğimizi sağlamamız gerekiyor. Kürt halkının birlik olması halkımızın özgürlüğüne vesile olmasını temenni ediyoruz. Biz halkımızdan, halkımızda bizden umutlu birlikte başarıya ulaşacağız” dedi.

Öte yandan Partililer, Colemêrg’e bağlı Xezekiyan, Palaniz Qeznê, Gever’e bağlı Şahê, Kokep ve Axesipî , Şemzînan (Şemdinli) Bêtkar, Bêzeno, Nixaylan, Gulkan ve Bêlezê köylerinde yaşayan yurttaşları ziyaret etti.

Çewlig

Yeşil Sol Parti Çewlig’in Kanireş (Karlıova) ve Yedisu ilçelerinde halk toplantısı düzenledi. Etkinliğe kent milletvekili adayları Cemile Turhallı Balsak, Ömer Faruk Hülakü ve Faruk Arıs katıldı. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan heyet burada halkla uzun süre halaya durdu.

Partililer daha sonra esnaflarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Tokat

Yeşil Sol Parti Tokat Milletvekili adayı Meltem Işık ile beraberindeki partililer, seçim çalışmaları kapsamında Kemalpaşa İlçesi ve köylerinde esnaf ziyareti ile bildiri dağıtımı yaptı.

İlgiyle karşılanan partililer, seçimlerde kazanmaları durumunda yapacakları çalışmaları halka anlatarak, oy istedi. Partililer, yanlarında götürdükleri örnek oy pusulaları üzerinden partilerinin amblemini seçmene göstererek, ağacın altına mührü basmalarını söyledi.

HABER MERKEZİ

 

#Yeşil #Sol #Agirêden #İzmire #kapı #kapı #gezerek #çalışmalarını #sürdürdü

EN SON EKLENENLER