Yeşil Sol Ankara adayları gazetcilerle buluştu: Değişime engel olamayacaklar

Yeşil Sol Parti Ankara milletvekili adayları gazetecilerle buluştu; Dün yaşadığımız korkunç linç girişimi bile bu tek adam rejiminin değişmesi gerektiğini gösterdi

Yeşil Sol Parti Ankara milletvekili adayları, bir otelde gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya, vekil adaylarının dışında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da katıldı.

Kahvaltıda konuşan Ankara 1’inci bölge milletvekili adayı Emirali Türkmen, 2023 seçimlerinde Yeşil Sol Parti olarak iddialı olduklarını söyleyerek, bu seçimde Ankara’da vekil sayısını arttıracaklarına dikkat çekti. Bununla birlikte sandık ve seçim güvenliğinin önemine vurgu yapan Emirali, bu konuda da çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

‘İmamoğlu’na yönelik saldırı’

Ankara 1’inci bölge milletvekili adayı Selma Gürkan ise, adaylar olarak farklı farklı alanlarda çalışma yürüttüklerini belirterek, Yeşil Sol’un parlamentoda güçlü bir şekilde yer alması için çalıştıklarını söyledi. Halkın değişim istediğini söyleyen Gürkan, “Dün yaşadığımız korkunç linç girişimi bile bu tek adam rejiminin değişmesi gerektiğini gösterdi. İlk turdan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bitmesi gerektiğini de acil olarak bir kez daha kanıtladı. Bu yalnızca Erzurum’daki saldırıyla sınırlı ve ilişkili değil. Dün öğlen Ayrancı’da yapacağımız seçim çalışmalarına saldırdılar, Yeşil Sol’un konvoyları engellendi. Değişime engel olamayacaklar” dedi.

Basın özgürlüğü vurgusu

Özgür basına saldırılar ve basın özgürlüğüne ilişkin konuşan Gürkan, şunları belirtti: “Basın özgürlüğünü de Türkiye’nin demokratikleşme mücadelesinin bir parçası olarak ele alıyoruz. Bu açıdan da bugün basın ifade özgürlüğü önündeki engelleri ve buraya konulan ablukayı, halkın haber alma hakkına konulan abluka olarak değerlendirebiliriz.”

Herkes kazanacak

Ankara 2’inci bölge milletvekili adayı İhsan Seylan, kentin 2’nci bölgesinin ekonomik ve sosyolojik olarak yıpratıldığını belirterek, “Her konuda bastırılmış bir halk var. Çalışmalarımızı tamamen herkesin sesi olma noktasında yürüttük. Herkes muhafazakarların kalesi olarak değerlendiriyor, fakat 14 Mayıs sonrası göreceksiniz ki, orası kimsenin kalesi değil. Ankara ve Türkiye’nin her yerinde umutlu bir yola doğru gittiğimizi söyleyebilirim. Birlikte kazanacağız” diye konuştu.

Kerestecioğlu: Sakin olmalıyız, biz haklıyız

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da, hep görmek istediği şeyin yerel siyasetin gelişmesi olduğunu kaydetti. Kerestecioğlu, şöyle konuştu: “Biz sözde değil gerçekte de farklılıkları yaşatan ve temsil eden bir partiyiz. Dün roman arkadaşlarımızla birlikteydik, akşam ise Çerkez aydınlarla birlikteydik. Bir başka yere baktığımızda pazar günü Hıdırellez’e katıldık, bütün bunları var eden ve yaşatan bir partiyiz ve bunun için baskı ve saldırılara maruz kalıyoruz. Ankara Emniyetine özel bir yer vermek isterim ama bunu hak etmiyorlar çünkü bizi korumakla görevli olmalarına rağmen hep karşımızda konumlanıp bizi engellediler, bunu dün Erzurum’da da gördük. Sakin olmalıyız, biz haklıyız.”

ANKARA

#Yeşil #Sol #Ankara #adayları #gazetcilerle #buluştu #Değişime #engel #olamayacaklar

EN SON EKLENENLER