Yeşil Sol Artvin’de adaylarını tanıttı: Gümbür gümbür geliyoruz

Yeşil Sol Parti’nin aday tanıtım etkinliğinde konuşan Gülistan Kılıç Koçyiğit, ‘Bizi tutukladılar, irademizi gasp ettiler ama bakın burdayız, Karadeniz’den sesleniyoruz; Gümbür gümbür geliyoruz’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol) Artvin’in Hopa ilçesinde Karadeniz adaylarını tanıtım etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Yeşil Sol Parti Qers (Kars) milletvekili adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit de katıldı.

Devrim mücadelesinde ve depremde yaşamını yitirenler için saygı duruşu ile başlayan etkinlik, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahım Akın’ın gönderdiği mesaj ile devam etti.

Eş Sözcüler mesajında, “Türkiye halkları ile barışı, özgürlüğü, demokrasiyi buluşturmanın teminatı olduğumuz bilinci ve kararlığı ile hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Birlikte değiştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Mesajın okunmasının ardından söz alan Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kazım Koyuncu’nun ‘Denizin çocuklarından dağların çocuklarına selam olsun” sözünü hatırlatarak başladığı konuşmasında, “Kars’tan Hopa’ya selam getirdim” dedi.

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavrun Yaylası’nda doğa talanına karşı ‘devlet kimdir’ isyanı ile akıllara kazınan Havva Bekar’ı da hatırlatan Kılıç Koçyiğit, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

‘Gümbür gümbür geliyoruz’

“Havva Anaya selam göndermeden olmaz, ‘devlet kimdir, devlet benim’ demişti. Evet devlet olmaya, özne olmaya geliyoruz. Bir yola girdik, bu yol gerçekten zorlu bir yol bunu biliyoruz. Çünkü bizim mücadele ettiğimiz sadece siyasi partiler değil, biz siyasi partilerle sıradan bir seçimdeki gibi rakip olarak alanlarda yer almıyoruz. Bizler bütün devletin kadrolarını ele geçirmiş, devletin için boşaltmış, parti devleti haline getirmiş, kendi saltanatını sürdürmek adına devletin bütün mekanizmalarını yok etmiş bir faşizan yönetimle mücadele ediyoruz. Bizim meselemiz sadece bir seçimi kazanmak değil, sadece milletvekili olup olmama meselesi değildir. Bizim meselemiz bu ülkede eşit, insanca, onurlu bir şekilde yaşamı kurup kuramayacağız meselesidir. Onun için alelade bir seçim sürecinde değiliz. Bu seçim bütün ülke açısından tarihidir.

Bizi tutukladılar, siyasi irademizi gasp ettiler, belediyelerimize kayyum atadılar ama bakın buradayız. Artvin’den, Karadeniz’in en doğusundan sesleniyoruz; Gümbür gümbür geliyoruz. Gümbür gümbür geliyor Yeşil Sol.”

Gülistan Kılıç Koçyiğit’in ardından adaylar tanıtımı yapıldı. Yeşil Sol Parti’nin Doğu Karadeniz adaylarının isimleri ise şöyle;

Gümüşhane adayı: Elif Çiftçi

Trabzon adayları: Fatma Biçer, İsmail Cavga

Rize adayları: Ayşe Lokumcu Bekar, Necmettin Durmuş

Artvin adayları: Sabri Vayiç, Fulden Şahin

HABER MERKEZİ

#Yeşil #Sol #Artvinde #adaylarını #tanıttı #Gümbür #gümbür #geliyoruz

EN SON EKLENENLER