Yeşil Sol deprem bölgesinde: Meletî’de ‘seçim çadırı’ açıldı

Yeşil Sol Parti, depremde büyük yıkım yaşayan Meletî’de ‘seçim çadırları’nın açılışını yaptı. Halk buluşmaları ve esnaf ziyaretlerinde yurttaşlarla bir araya gelen adaylar, seçim deklerasyonunu anlattı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), bir yandan büro açılışlarını sürdürürken, diğer yandan esnaf ziyaretleri ve halk buluşmaları gerçekleştiriyor. Birçok kentte halkla bir araya gelen partililer, coşku ve büyük bir heyecanla karşılandı. Yeşil Sol Parti adayları ise halka demokratik cumhuriyeti kuracaklarının sözünü vererek, seçim beyannamesini anlatıyor

Amed

Yeşil Sol Parti Amed milletvekili adayları Sur, Yenişehir, Peyas (Kayapınar) ve Rezan (Bağlar) ilçelerinde esnaf ve halk ziyaretlerinin yanı sıra el bildirileri dağıtarak, akşam saatlerinde Peyas ilçesinde yapılacak buluşmaya halkı davet etti.

Vekil adaylarından Cengiz Çandar, HDP milletvekili İmam Taşçıer ve HDP İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy’dan oluşan heyet, Peyas ilçesinde Doktor Sıtkı Güral Caddesi’nde esnaf ziyareti yaptı. Slogan, seçim müziği ve bayraklarla yapılan ziyaretlerde, halk büyük bir coşkuyla karşıladı.

Çandar: Birlikte değiştireceğiz

Esnaflar, iktidarın politikalarından kaynaklı ekonomik olarak zorlandıklarını belirterek, değişim talebini dile getirdi. Vekil adayı gazeteci Cengiz Çandar’ın Kürtçe sözlerle yaptığı selamlama ilgiyle karşılandı. Değişimi ve dönüşümü birlikte sağlayacaklarını ifade eden Çandar, Kürtçe, “Birlikte değiştireceğiz” dedi.

14 Mayıs’ta düğünleri olan bir çift de vekil adaylarını selamlayarak, “Onu devirelim iki bayram kutlayacağız” şeklindeki ifadeleri gülüşmelere yol açtı. Yine ekonomik krize tepki gösteren esnaf, “Ekonomi uçuyor diyorlar nasıl uçuyor, durumlarımız çok kötü yeter artık değişsin” talebini dile getirdi.

Yenişehir ilçesinde de aralarında vekil adayı Mehmet Kamaç’ın da bulunduğu heyet esnaf ziyaretinde bulunarak, el bildirileri dağıttı. Yerine kayyım atanan Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Belgin Diken, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun’un da eşlik ettiği ziyaretlerde, sık sık “Jin, jiyan, azadî” sloganı atıldı. Vekil adaylarını alkış ve zılgıtlarla karşılayan halk, “Bu seçimi kazanacağız, zafer bizim olacak” temennilerinde bulundu. Bildiri dağıtım sırasında özellikle kadın ve gençlerin ilgi göstermesi dikkati çekti.

Meletî

Yeşil Sol Parti, Yeşilyurt ilçesinde kadın seçim bürosu açtı. İlçe, depremden etkilenen bölgeler arasında yer aldığı seçim bürosu olarak bir çadır tercih edildi.

Partinin kent milletvekili adaylarının hazır bulunduğu açılışa, çok sayıda kadın katıldı. Seçim çadırının üzerine “Jin, jiyan, azadî” yazılı pankart asıldı. Kadınların “Jin, jiyan, azadî” sloganları eşliğinde yapılan açılışta konuşan milletvekili adayı Perihan Yücekaya, eşit bir yaşam için mücadele ettiklerini söyledi. Kadınların mücadele yolunun 3’üncü Yol olduğunu dile getiren Yücekaya, “Kadınların partimizi tercih etmesini istiyoruz. Kadına yönelik şiddete son verecek ve Kürt sorununu çözecek olan bizleriz” dedi

Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, kentte bulunan basın çalışanlarıyla bir araya geldi. Konyaaltı’nda bulunan bir otelde yapılan basın toplantısına çok sayıda basın emekçisi ve partili katıldı.

Toplantıda konuşan Antalya milletvekili adayı Canan Çalağan, partilerini diğer partilerden ayıran en önemli özelliğin kadın partisi olmaları olduğunu söyledi. Yeşil Sol Parti adaylarının sokaklardan, mücadele alanlarından geldiğini kaydeden Çalağan, “Kadına yönelik şiddetin her alanda olduğu gibi parlamentoda da hesabını soracağız. Kadınlar yoksullaşıyor, en yoksul en güvencesiz çalışan kimliklerine başında kadınlar geliyor. Antalya’da 40 derece sıcağın altında çalışan kadınlar güvencesiz çok ağır koşullarda çalışıyor. Tüm bu sorunlar için aday olmak istiyoruz. Kadınlar olarak değişim için hangi kimlikten olursa olsun Yeşil Sol Parti’de bir araya gelmeye çağırıyoruz” diye belirtti.

‘Karar’ ve ‘kader’ seçimi

Ardından konuşan HDP Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Yeşil Sol Parti adayı Saruhan Oluç, bu seçimin toplum için “karar” ve “kader” seçimi olduğunu belirterek, “14 Mayıs’ta otokrasiyi mi, demokrasiye mi, tek adam rejimine mi yoksa çoğulcu rejime mi oy vereceğiz bunun kararını iyi vermek gerekecek. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına bu kararları vererek gireceğiz. Antalya’da oy verecek herkesin bu yaklaşımla elini vicdanına koyarak oy kullanması gerekiyor. Eminiz ki bizim seçmenimiz kayyumlardan, tek adam rejiminden, depremin hesabını soracak. Bunu da seçimde sandığa giderek bu iktidar demokratik bir şekilde değişecek” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından adaylar, gazetecilerin sorularını cevapladı.

HABER MERKEZİ

#Yeşil #Sol #deprem #bölgesinde #Meletîde #seçim #çadırı #açıldı

EN SON EKLENENLER