Yeşil Sol Hatay’da halkla buluştu: 6 Şubat’ın hesabını soralım!

Yeşil Sol Parti, Hatay’ın Defne ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmada, ‘6 Şubat’ın hesabını soralım’ çağrısı yapıldı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Çekmece Mahallesinde bulunan İl Örgütü binasında halk buluşması gerçekleştirdi.

Buluşmaya Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Yeşil Sol Parti adayları Kerem Nalbant, Şirin Nur Vural, Semih Aksakal, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) ve Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) yöneticileri yer aldı.

Halk buluşmasında konuşan Vural, “Yeşil Sol Parti ile umutları yeniden yeşertme zamanı. Gücümüze güç katalım ki, sokak sokak gezelim ki AKP felaketini başımızdan def edelim” dedi.

Ardından konuşan aday Kerem Nalbant ise, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem faciasının yanı sıra ülkenin en büyük faciasının AKP iktidarı olduğuna dikkati çekti. Bu yönüyle 14 Mayıs seçimlerinin tarihi bir öneme sahip olduğunu belirten Nalbant, bu seçimde iktidardan hesap soracaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Sağlık Meclisi üyesi Leyla Kalın ise, depremde Hatay’da binlerce yurttaşın yaşamını yitirmesine rağmen iktidarın halkın aksine rant hesabına girdiğine dikkat çekti. İktidara bunun cevabını seçimlerde vereceklerini belirten Kalın, “Şehrin içerisindeki sağlığın bu kadar kitlenmesinin ve kayıpların yaşanmasının temelinde koordinasyonsuzluk, dehşet bir rantlaşma alanına dönüştürülmüş alanlar var” dedi.

HATAY

#Yeşil #Sol #Hatayda #halkla #buluştu #Şubatın #hesabını #soralım

EN SON EKLENENLER