Yeşil Sol Hatay’da: Sorulacak hesabımız var

Dörtyol’da halk buluşmasında konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, ‘Yeni dönemi inşaaya geliyoruz’ derken SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce ise ‘Sorulacak hesabımız var’ vurgusu yaptı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Riha (Urfa) Milletvekili Ayşe Sürücü’nün katılımıyla Hatay’ın Dörtyol ilçesi Mezbaxane Mahallesi’nde halk buluşması gerçekleştirdi.

Buluşmanın olduğu yerde “Sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır”, “Yüreten sensin kudretine şükürler olsun”, “Tüm renkleriyle direnen annelere bin selam” pankartı ve “Özgür basın susturulamaz” dövizi açıldı.

Buluşmada konuşan milletvekili adayı Kerem Nalbant, “Bizi zindanlara tıklamakla susturacaklarını sandılar. Dönün bizim tarihimize bir bakın, ne kadar Cumhurbaşkanı, Genel Kurmay Başkanı eskittiğimize bakın, sizi de eskiteceğiz tarihin çöp sepetine gömeceğiz. Mutlaka kazanacağız” dedi.

SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce ise şöyle konuştu: “Hatay’da bir deprem felaketi yaşadık. Komşularımızı, akrabalarımızı, yakınlarımızı enkaz altında kaybettik. Bu iktidar bizleri bu enkazın altında yalnız bıraktı o yüzden sorulacak çok büyük hesabımız var” diye konuştu.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak ise, çiftçilerin yaşadıklarına değindi. Amanoslar’da kurulan taş ocakları, Burnaz Sahili’ndeki termik santrali hatırlatan Başkavak, iktidarın halka verecek vaadinin olmadığını söyledi.

‘Depremin hesabı 14 Mayıs’ta sorulacak’

“Jin jiyan azadi” sloganlarıyla sokaklarda olduklarını ve bu iktidarı sandıklara gömeceklerini söyleyen HDP Riha Milletvekili Ayşe Sürücü de, “Hatay halkı bu yapılanları unutmayacak. Depremin hesabını 14 Mayıs’ta soracak” ifadelerinde bulundu. Oğlunun kemiklerinin kargoyla temsil edildiği ve geçtiğimiz günlerde Amed’te yapılan operasyonlarda tutuklanan Halise Aksoy’u hatırlatan Sürücü, yaşananların hesabının sandıkta sorulacağına işaret etti.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de değinen Sürücü, “5 Nisan 2015’ten bu yana Sayın Öcalan üzerindeki tecrit artmış durumda. 2 yıldır Sayın Öcalan’dan haber alınamıyor. Tecrit politikalarından vazgeçin, İmralı’nın kapısını, barışın kapısını açın” dedi. Sürücü konuşurken binler hep bir ağızdan “Selam selam İmralı’ya bin selam” sloganları attı.

Son olarak konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, halkı 3 dilde selamladı.

Uçar’ın konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

“İktidarın deprem vesilesiyle yaşatmak istediği acıyı azaltan, bu iktidarın yokluğunda yeni yaşamı inşa eden halkı selamlıyoruz. Bu görüntü iktidara dert olsun. 6 Şubat’ta tüm Türkiye büyük acıya ortak oldu, sadece iktidar olmadı. Depremde elinde avucunda bir şey olmadığı halde deprem bölgesine akın eden halkımız. Diğer tarafta deprem sonrası masa başında hesap yapan iktidar. Çadır satmanın hesabını yaptılar. Kızılay rant peşinde koşup çadır sattı. Yetmedi halkın kendi imkanlarıyla gönderdiği yardımlara el koydular. Yetmedi HDP’nin yardım yerlerine kayyım atadılar. Bizler o kadar çokuz ki ortak yaşamın nasıl olduğunu anlatmış olduk. Kızılay’a yeni atama olmuş dostlar. İttifak yaptıkları kadın dostları, eksi Hizbullahçı iki kişiyi Kızılay’a müdür yapmışlar. O Kızılay başkanını kazandığımız ilk gün görevden alacağız. Depremi yaşayanlar orada olacak.

Bir AKP Türkiye’si yaratmak istiyorlar, Recep Tayyip Erdoğan da başında olmak istiyor ama tabi ki izin vermeyeceğiz. Ülkeyi savaş ülkesi haline getirdiler. Silah tüccarlarına söz verdikleri için iktidarda kalmak istiyorlar, 5’li çetelere, kadın düşmanı tarikatlara verdikleri sözleri tutmak için, doğamızı katleden yabancı şirketlere söz verdikleri için iktidarda kalmak istiyorlar. Bizim de sözümüz var. Direnen arkadaşlara, sürgüne giden arkadaşlarımıza, annelere, kadınlara, emekçilere var sözümüz. Bütün direnen halkımızla birlikte yeni dönemi inşa etmeye geliyoruz.

‘Onurlu barışı birlikte sağlayacağız’

AKP-MHP iktidarının 2014 yılında aldığı Çöktürme Planı’nı herkes bilir. Demokrasi mücadelesi verilen kesimlere bu yüzden saldırılar yaptılar. Kayyım atadılar bir daha belediye alamaz dediler, bir daha aldık. Binlerce demokratik siyaset gönüllüsü genç ve kadın bizlerle. Bizler karşısında çöken tek adam rejimin kendisi, AKP-MHP iktidarının kendisi oldu. Kaybedeceklerini anladıklarından MHP lideri Balıkesir’de şöyle bir cümle kuruyor: ’14 Mayıs seçimlerinde bunlar alsalar alsalar müebbet hapis cezası alırlar yada vücutlarına mermi alırlar’ diyor. 2015 yılından beri AKP-MHP iktidarı bu iktidar giderse devlet elden gidiyor diyorlar. Devlet elden gitmiyor. Giden bir devlet var o da Devlet Bahçeli’nin kendisi.

Barışa verdiğimiz sözü birlikte inşa edeceğiz, tecrit siyasetine son vereceğiz. Onurlu barışı birlikte sağlayacağız. Sloganımız ‘Reyna ma’ yani birlikte değiştireceğiz. Gençlerle, kadınlarla birlikte değiştireceğiz. Onlar gidecek biz kazanacağız. Hepimizin yolu açık olsun.”

Konuşmaların ardından buluşma alkışlarla son buldu.

HATAY

#Yeşil #Sol #Hatayda #Sorulacak #hesabımız #var

EN SON EKLENENLER