Yeşil Sol Parti 3 kentte büro açılışı gerçekleştirdi: Seçimin sonucu bu coşkudan belli

Yeşil Sol Parti, Mêrdin, Mersin, Şirnex kentlerinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Şirnex’te kadın seçim bürosunun açılışında konuşan parti Eşsözcüsü Uçar, ‘Seçimin sonucu bu coşkudan belli’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), birçok kentte büro açılışı ve seçim çalışmaları gerçekleştirdi.

Mêrdîn İl Örgütü, Artuklu İlçesi İstasyon Mahallesi’nde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı açılışta Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Remziye Tosun ve Necdet İpekyüz ile Partiya Sosyalista Kurdistan (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Dağtekin de katıldı.

Açılışın ardından PSK Genel Başkan Yardımcısı Hasan Dağtekin konuştu. Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı ile seçimlerde Kürtlerin taleplerini dile getireceklerini kaydeden Dağtekin, 14 Mayıs’ta halkın oyunu Yeşil Sol Parti’ye vererek kendi iradesine sahip çıkacağını belirtti.

Ardından söz alan HDP’li Remziye Tosun ise, kadınlar olarak 14 Mayıs’ta iktidarı göndereceklerini belirtti.
Açılışın ardından iftar düzenlendi

Açılışın ardından Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYADER) tarafından Mêrdîn’de iftar programı düzenledi.

Burada konuşan HDP Elih (Batman) Milletvekili Necdet İpekyüz, Türkiye’de iktidarın 21 yıldır halkları kutuplaştırmaya çalıştığını belirterek, ancak Mêrdîn ve benzeri kentlerde yaşayan farklı halklar ile inançların buna izin vermediğini söyledi. İpekyüz, “Bu seçimlerde hedefimiz şudur; bu ülkeye eşitlik gelmesini istiyorsak, bu ülkeye barış gelmesini istiyorsak, bu ülkede tümüyle herkesin birlik beraberlik içinde olmasını istiyorsak, bizim daha çok paylaşmaya, dayanışmaya ihtiyacımız var” dedi.

Mersin

Mersin’de ise Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesi’nde seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin katıldığı açılışta Yeşil Sol Parti Eş Genel Sözcüsü İbrahim Akın ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile 7’den 70’e yüzlerce kişi katıldı. Aydeniz ve Akın ile anneler alkış ile zılgıtlar eşliğinde büro açılışını gerçekleştirdi. Açılışta kitle sık sık “Biji Serok Apo” ve “Direne direne kazanacağız” sloganı attı.

Aydeniz konuşmasında “Bu daha başlangıç. Her geçen gün buradaki coşku büyüyor. Bütün dost ve düşman görsün. Kürt yoktur, iradesi yoktur diyen buradaki başlangıca baksın. Kürt halkı her zaman ayaklarının üstünde durarak önüne bakmaktadır” vurgusu yaptı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride de dikkat çeken Aydeniz, “Bugün Türkiye bir krizin içerisindeyse bu Kürt sorunun çözümsüzlüğünün bir sonucudur. Kürt sorunun çözümü için buradan söylüyoruz, İmralı kapılarını açın” ifadelerini kullandı.

Cizîr

Şirnex’in Cizîr ilçesinde de kadın seçim bürosunun açılışı Cudi Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin katıldığı Açılışta sık sık “Jin Jiyan Azadî” sloganları atıldı.

Burada konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Cizîr halkına, “Varlığın, kimliğin, kültürün, özgürlük mücadelesinin ve direnişin diyarı. Mehmet Tunçların, Asyaların diyarı, onların direnişinin diyarı” sözleri ile seslendi.

‘Seçimin sonucu bu coşkudan belli’

Uçar konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Burada seçimin sonucunu çoktan belli eden bir coşku var. Emeğinize ve yüreğinize sağlık. Bu iktidarın inkarcı, asimilasyoncu, gaspçı, talancı ve sömürücü politikalarına Cizre halkı dün de geçit vermedi, bugün de geçit vermeyecek. Bu iktidarın kadın düşmanı, Kürt düşmanı politikaları çoktan mefta oldu. Cizre halkının mücadelesi, özgürlük sevdası sadece buraya değil bütün dünyaya rehberlik ediyor.

Türkiye kazanacak, Türkiye’deki halklar kazanacak, AKP ve tek adam rejimi kaybedecek. HDP’nin köklü mücadelesini bundan sonra hep birlikte Yeşil Sol Parti ile sürdüreceğiz. AKP gidecek, biz geleceğiz. Bizim ittifakımız Yeşil Sol parti olarak, bugün burayı dolduran değişimin öncüsü olan gençlerle, emek sömürüsüne karşı direnen emekçilerle, erkek şiddetine karşı direnen kadınlarla, halklarımızla bugünden hepimize hayırlı olsun. 14 Mayıs için şimdiden an serkeftin an serkeftin.”

Erdexan’da esnaf ziyareti

Bu arada Yeşil Sol Parti ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erdexan İl Örgütü, yaklaşan seçimlere ilişkin esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Kent merkezinde seçime dair halkı bilgilendiren Yeşil Sol Parti ve HDP’li yöneticiler, halkın sorunlarını dinledi.

HABER MERKEZİ

 

#Yeşil #Sol #Parti #kentte #büro #açılışı #gerçekleştirdi #Seçimin #sonucu #coşkudan #belli

EN SON EKLENENLER