Yeşil Sol Parti aday adayları İstanbul’da sahaya indi

İstanbul Sultanbeyli ilçesi Kent Meydanı’nda Yeşil sol Parti Marmara Bölgesi aday adayları katılımıyla bildiriler dağıtılırken yurttaşlar sloganlarla destek verdi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmaları halkın yoğun ilgisi ile birlikte İstanbul’un ilçelerinde devam ediyor. Marmara Bölgesi aday adayları, seçim çalışmaları kapsamında Sultanbeyli ilçesinde bulunan Kent Meydanı’nda stant kurarak bildiri dağıttı. Kurulan stant Yeşil Sol Parti flamlarıyla donatıldı. Bildiri dağıtımına, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, HDP ilçe yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

 Halktan yoğun ilgi

Bildiri dağıtımı esnasında yurttaşlar yoğun ilgi gösterirken, araçlarında bulunan yurttaşlar da çaldıkları müzik ve kornalarla Yeşil Sol Parti’ye destek verdi.  Bildiri dağıtımı sırasında sık sık “Jin jiyan azadî” sloganı atıldı.

Demokratikleşme vurgusu

Bildiri dağıtımı sırasında konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, Kürt sorununa dikkat çekerek, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimin Türkiye’nin demokratikleşmesi için önemli olduğunu ve seçimlerden sonra Türkiye’nin demokratikleşmesi için adımlar atılacağını ifade etti.

Kadın Seçim Bürosu’nun açılışına çağrı

Bildiri dağıtımında ayrıca Sultanbeyli ilçesinde yarın HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla açılacak olan Yeşil Sol Parti Kadın Seçim Bürosu için de çağrı yapıldı.

İSTANBUL

#Yeşil #Sol #Parti #aday #adayları #İstanbulda #sahaya #indi

EN SON EKLENENLER