Yeşil Sol Parti adayı gazeteci Hasan Cemal gazeteciliğe veda etti

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili adayı gazeteci Hasan Cemal, gazeteciliğe veda etti: Doğrudan elimi taşın altına sokuyorum

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul 2’nci Bölge 3’üncü sıra milletvekili adayı olan gazeteci-yazar Hasan Cemal, 54 yıllık gazetecilik hayatını kapattığını belirtti.

T24’te “Hayata yeni bir başlangıç” başlığıyla yazdığı makalesinde, “Elimi bizzat taşın altına sokmak için 54 yıllık gazetecilik hayatımı kapatıyorum” dedi.

Cemal’in yazısının bir kısmı şöyle:

“Bugün bütün iktidar ipleri Saray’daki “tek adam”ın elinde. Rejimin adı bu yüzden “tek adam rejimi…” Eski zamanlarda Türkiye sabaha karşı “tank sesleri”yle gelen askeri darbe düzenlerinde yaşardı. Bugün ise “seçim sandığı”ndan çıkan, ama demokrasi ve hukukun üstünlüğünü askıya alan “sivil darbe düzeni”nde yaşıyoruz. Türkiye’nin zincirlerini kırması şart! Bunun için de ilk adım, “tek adamı”, Recep Tayyip Erdoğan’ı 14 Mayıs’ta halkın oylarıyla iktidardan indirmektir.

Sonra da Türkiye’de barış, demokrasi ve adalet yolunda yürümeye başlamaktır. İşte bunun için HDP’den yapılan milletvekilliği teklifini kabul ettim ve Yeşil Sol Parti listesinde İstanbul 2. Bölge 3. sıradan aday oldum. Böylece 54 yıldır çok severek yaptığım gazeteciliği, içim acıyarak da olsa, noktalıyorum. Şimdi de doğrudan elimi taşın altına sokarak, Türkiye’nin zincirlerini kırmasında bir rol üstlenmek istiyorum. Seçilirsem, gazeteciliğe başladığım Ankara’ya, 54 yıl sonra bu sefer siyasetçi olarak döneceğim”

HABER MERKEZİ

#Yeşil #Sol #Parti #adayı #gazeteci #Hasan #Cemal #gazeteciliğe #veda #etti

EN SON EKLENENLER