Yeşil Sol Parti Ankara adayı Türkmen: Ankara sokaklarında Üçüncü Yol rüzgarı esecek

Yeşil Sol Parti Ankara Milletvekili adayı Emirali Türkmen ‘Ankara’da bundan sonra Üçüncü Yol rüzgarı esecek’ dedi

Türkiye’nin yüzyıllık kaderini belirleyecek 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri maratonu, aday listelerinin belirlenmesiyle başladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), kapatma davası karşısında Türkiye halklarını seçeneksiz bırakmayarak Üçüncü Yol stratejisiyle Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ile seçimlere giriyor.

MA’dan Özgür Paksoy’a konuşan Yeşil Sol Parti’nin Ankara adayı Emirali Türkmen, ‘40 yıllık Ankaralı olarak söylüyorum Ankara sokaklarında üçüncü yol rüzgârı esecek’ dedi

Türkmen’in siyasi geçmişi

Erziromlu ailenin bir çocuğu olarak dünyaya gelen Emirali Türkmen, çocukluk yıllarından itibaren bir Tuzluçayırlı olarak büyüdü. 55 yıllık yaşamını sosyalist mücadeleye adayan Türkmen, Kuruçeşme Toplantıları’nda yer aldı, Birleşik Sosyalist Parti için mücadele etti, Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin kuruluşunda yer aldı. Bir Ankaralı olan Türkmen, 1989’dan itibaren insan hakları mücadelesinde yer aldı, 1990’lı yılarda bahar eylemlerinde yürüyen işçilerin yanında gazeteci oldu. Gazeteci ve yazar Türkmen, 20 yıldır Dipnot Yayınları’nın Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürüyor.

Halk alternatifsiz değil

Bu düzeni değiştirme kararlılığıyla seçimlere gittiklerini belirten Türkmen, tekçi rejim karşısında çok kimlikli, çok kültürlü, özgür bir coğrafyayı inşa edeceklerini vurguladı. Yeşil Sol Parti ile yeni bir seçenek yarattıklarını dile getiren Türkmen, “Halkımıza söz verdik, biz sizi alternatifsiz bırakmayacağız dedik. Sözümüzü tuttuk, seçimlere Yeşil Sol olarak giriyoruz. Halkımıza sözümüzü tutmak için, tek adam rejimini yıkmak için bütün enerjimizle milyonlarla birlikte 30 gün sonra bu işi noktalamış olacağız. Bir sayfayı kapatıyoruz, Türkiye’ye özgürlükçü, demokratik, barışçıl değerlerini savunan bir toplum düzeni için ilk adımımızı atıyoruz” dedi.

Söyleyecek hiç bir şeyleri yok

Ankara’da seçim öncesi sessizliğe dikkat çeken Türkmen, “Toplum gergin, mutsuz ve stresli. Tek adam rejiminin temsilcileri, siyasi partileri, onlarla iş birliği yapanlar, sokağa çıkacak yüzleri yok. Topluma 22 yıl sonra ne diyecekler. Biz sizi depremin altında bıraktık, sellerle sulara verdik mi diyecekler. Pandemide hastanelerde mağdur ettik hikayesi mi anlatacaklar. Biz size güzel köprüler ve yollar yaptık ama arabaya koyacağınız benzininiz yok mu diyecek. Demokrasi isteyenlere ne diyecekler, bu ülkede barış ve özgürlüğü savunanlara ne diyecekler? Söyleyecekleri hiçbir şey yok” ifadelerinde bulundu.

Üçüncü Yol rüzgarı Ankara’da

Ankara’nın artık iki kutba mahkum bir kent olmadığını söyleyen Türkmen, “Ankara’ya Üçüncü Yol geliyor. Emek ve Özgürlük İttifakı Üçüncü Yol çizgisiyle başka bir düzen kurmaya geliyor. Bu düzen emeğin hakkını savunmaktır, özgürlükleri savunmaktır, demokrasiyi savunmaktır, barışı savunmaktır; birlikte yaşamı, çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançlı Türkiye toplumuna uygun bir düzen kurmaktır. Doğal olarak Ankara’da bundan sonra Üçüncü Yol rüzgarı esecek. Bu coğrafyada, Ankara’nın sokaklarında, ben 40 yıllık bir Ankaralı olarak artık el ele tutuştuğumuz, yan yana durduğumuz, birlikte yürüdüğümüz atmosfer inşa ediyoruz” diye belirtti.

Eşit yurttaşlık hakkı

Ankara seçmenine çağrıda bulunan Türkmen, “22 yıl sonra gelin bu sayfayı birlikte kapatalım. Tek adam düzenini birlikte yıkalım, Ankaralılar tek adam rejiminden kurtulmak istiyorlar. İkincisi Ankaralılar kendi inançlarıyla, kendi kültürleriyle özgürce yaşamak istiyorlar. Ankara önemli bir Alevi kentidir, Aleviler diyor ki Cemevleri artık inanç merkezi olsun. Din dersi seçmeli olsun istiyorlar. Biz eşit yurttaşlık istiyoruz. Biz Yeşil Sol Parti olarak programımıza koyduğumuz gibi tüm yurttaşlarımıza eşit yurttaşlık hakkı veriyoruz” diye konuştu.

Sandığa gidin çağrısı

Türkmen, son olarak seçmene, “Sandığa gidin, oyunuzu atın, bu tek düzeni yıkalım. Oylarımıza sahip çıkalım, birlikte yeni bir bahara başlayalım. Bu bahar ağacın yaprakları yeşeriyor. Yeşil Sol’un yaprakları büyüyor, hep birlikte bunu büyütelim” çağrısında bulundu.

ANKARA

#Yeşil #Sol #Parti #Ankara #adayı #Türkmen #Ankara #sokaklarında #Üçüncü #Yol #rüzgarı #esecek

EN SON EKLENENLER