Yeşil Sol Parti Antalya da 2 vekil hedefliyor

Antalya’da 2 vekil hedefleyen Yeşil Sol Parti Antalya adayları Saruhan Oluç ve Canan Çalağan,  ‘Halkımız iradesine ve geleceğine sahip çıkacaktır. Yaşamı birlikte öreceğiz’ dediler

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil Sol Parti’nin iddialı olduğu kentlerden Antalya’da birinci sıra milletvekili adayı Saruhan Oluç, ikinci sıra adayı ise Canan Çalağan oldu.

2018’deki genel seçimde kente, AKP yüzde 34 ile 6, CHP yüzde 29 ile 5, İYİ Parti yüzde 17 ile 3, MHP yüzde 10 ile 1, HDP ise yüzde 7 ile 1 milletvekili çıkardı. 14 Mayıs’taki seçimlerde ise 1 milyon 708 bin 975 seçmenin sandık başına gitmesi beklenirken, nüfus yoğunluğu nedeniyle kentin 16 olan milletvekili kontenjanı da 17’ye çıkarıldı.

 ‘Çoğulcu demokrasiyi inşa edeceğiz’

Yeşil Sol Parti Antalya adayları Saruhan Oluç ve Canan Çalağan, 14 Mayıs seçimlerinin başta kadınlar olmak üzere halklar için çok önemli olduğunu belirtti. Antalya’da güçlü bir seçmen potansiyelinin olduğunu söyleyen Oluç, partilerinin önceki seçimdeki bir vekil sayısını ikiye çıkarmayı hedeflediğini kaydetti. Parti olarak yaşanan yoksulluk ve krizlere karşı mutlak çözümler bulacaklarını belirten Oluç, sosyal ve ekonomik alanda hızlı reformlara ihtiyaç olduğunu vurguladı. Oluç, ayrıca Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü doğrultusunda adımların atılması gerektiğine vurgu yaptı ve Yeşil Sol Parti olarak hedeflerinin, cumhuriyetin ikinci yüzyılında çoğulcu demokrasi anlayışını inşa etmek olduğunu belirtti.

‘Sandık güvenliği önem taşıyor’

Oluç, “2019 yerel seçimlerinden sonra kayyum atamalarıyla halkın iradesi gasp edilmiş oldu ve halk bu seçimlerde kayyumların da hesabını soracak. Halkımız iradesine ve geleceğine sahip çıkacaktır. Herkes yeşil sol parti ağacının altına damgasını vuracak ve güçlü bir grup oluşturacağız mecliste. Halkın desteği fedakar mücadeleci ruhu olmasaydı bugünlere de gelemezdik. Devletin bu seçimde de baskısı seçim gününe kadar sürecek ve her türlü hileyi yapmaya çalışacak. Sandıklara sahip çıkmak bu konuda büyük önem taşıyor.”

‘Ezilenler için yeni yaşam seçeneği’

22 yıllık AKP iktidarında emek sömürüsünün en üst düzeyde ortaya çıktığını ve en demokratik hak alma noktasında dahi mücadelenin ağır şiddetle bastırıldığını ifade eden Çalağan, “KHK rejimi bunların bir parçası oldu. Bende bir KHK’lı olarak emeği gasp edilen emekçilerden biriyim. 14 Mayıs’tan sonra yeni demokratik sürece hep birlikte adım atacağız. Bu iktidardan 14 Mayıs günü emeği gasp edilen emekçilerin haklarını alacağız. Bir daha böyle acıların yaşanmaması içinde emekçilerin en güçlü örgütsel zeminlerinin önünü açacak yasal düzenlemelerin yapıldığı tarihsel bir süreci göreceğiz. Her ne olursa olsun 14 Mayıs’ta tüm ezilenler için yeni yaşam seçeneğini açığa çıkartacağız. Halkımızla birlikte kendi irademiz sahip çıkarak yeni yaşamı öreceğiz. Antalya kadim bir kent. Kadın mücadelesinin, eko kıyıma karşı ve emek alanında ciddi mücadelesi olan kent. Bugünden itibaren tüm farklılıklarımızla bir arada olabileceğimiz hep birlikte bir sürecin içerisindeyiz. Kentte en güçlü kadın temsili olması için çalışmalar yapacağız, halkımız da bu anlamda çok ciddi destek veriyor. Tüm kadınları gençleri, emekçileri bir arada olmaya Yeşil Sol Parti’yi desteklemeye çağırıyorum” dedi.

ANTALYA

 

#Yeşil #Sol #Parti #Antalya #vekil #hedefliyor

EN SON EKLENENLER