Yeşil Sol Parti Aydın’da 2 vekil hedefliyor

Yeşil Sol Parti Aydın İl Eşsözcüsü Celal Gümüş, ‘Bu yıl Aydın’da Yeşil Sol Parti, olarak birinci milletvekilimizi garanti olarak çıkartıyoruz, 2’nci milletvekilimizi de çıkarmayı planlıyoruz’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimler için 81 kentte “Birlikte değiştireceğiz” ve “Dîsa em” şiarıyla çalışmalarını sürdürüyor. İktidarın değiştirmenin yanı sıra Meclis’e 100 milletvekili göndermeyi hedefleyen Yeşil Sol Parti, Aydın’dan da 2 vekil çıkarmak için çalışma yürütüyor.

Aydın’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile girilen 2018 genel seçimlerinde 68 bin 541 oy alınırken, ittifak sisteminden kaynaklı kentte vekil çıkarılamadı. Yaklaşık 850 bin seçmenin bulunduğu kentte bu seçimlerde AKP 4, CHP 3, İYİ Parti ise 1 vekil çıkarmıştı. Yeşil Sol Parti ile girilen seçimlerde 2018 seçimlerinin üstüne çıkmak hedeflenirken kentten 2 vekil çıkarmak için yoğun bir çalışma sürüyor.

Kentte iddialı adaylarla seçime hazırlanan Yeşil Sol Parti’nin listesinin ilk sırasında HDP Sözcüsü Ebru Günay bulunken, Rojin Tanhan Doğan, Sinan Çakmakçı, Mediha Ayhan, Abdurrahman Saran, Zerrin Alpaslan ve Muharrem Şenol diğer milletvekili adayları.

‘Bu yıl Aydın da mümkün’

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Yeşil Sol Parti Aydın İl Eşsözcüsü Celal Gümüş  2018 seçimlerinde 3 bin oy ile vekil çıkarmayı kaçırdıklarını hatırlatarak, “Bu yıl Aydın’da Yeşil Sol Parti, olarak birinci milletvekilimizi garanti olarak çıkartıyoruz, 2’nci milletvekilimizi de çıkarmayı planlıyoruz. Bu yıl Aydın’da mümkün olduğu kadar güçlü olmaya çalışıyoruz. Aydın’daki nüfus artışı ve yeni gençlerin oy kullanması, Emek ve Demokrasi İttifakı’nın getirileri olacak ve var olan iktidarın hışmına uğrayıp bize dönecek olanlar var bundan ötürü 80 bin oyu Aydın’da alacağız” diye belirtti.

Ekolojik sorun

Aydın’ın en önemli sorununun kentin her yerini saran Jeotermal Enerji Santrali (JES) projeleri olduğunun altını çizen Gümüş, kentte bulunan 270 santralle toprak, hava ve suların kirlendiğini söyledi. Parti olarak yıllardır ekoloji mücadelesinin yanı sıra emek ve kimlik mücadelesini de sürdürdüklerini vurgulayan Gümüş, “Öte yandan Aydın’da Menderes Nehri kirliliği de var bundan ötürü ekolojistlerin oyunu alacak bir partiyiz” diye belirtti.

Sorunların çözümü Yeşil Sol Parti

Kentin tarım, turizm ve sanayi alanında da güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Gümüş, “Aydın’ın tarımla uğraşan kesimlerin desteklenmesi gerekir. Taban fiyatı, girdi maliyetleri, enerji destekleri ile çiftçinin kalkındırılması gerekiyor. Aydın’ın önemli gelir kaynaklarından biride turizmdir. Bu aynı zamanda doğayı koruyarak geliştirmemiz gerekiyor. Bunun yanı sıra sanayileşme olması gerekiyor” dedi. Gümüş, tüm bu sorunların çözümü için halkın Yeşil Sol Parti’ye oy vermesini istedi.

AYDIN

#Yeşil #Sol #Parti #Aydında #vekil #hedefliyor

EN SON EKLENENLER