Yeşil Sol Parti Balıkesir adayı: Balıkesir halkının taleplerini Meclis’e taşıyacağız

Yeşil Sol Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Şevin Coşkun, Kurdistan illerinin yanı sıra Balıkesir, Aydın, Tekirdağ gibi illerde de tarih yazacaklarını söyledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinde meclise en az 100 milletvekili gönderme hedefiyle çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Yeşil Sol Parti, Balıkesir’de de Meclis’e vekil göndermeyi hedefliyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) açıkladığı verilere göre, Balıkesir’de 3 bin 316 sandık kurulacak ve 989 bin 274 seçmen oy kullanacak. Yeşil Sol Parti kentte HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun’u aday gösterdi.

Coşkun kentte yürüttüğü seçim çalışmalarını MA’dan Delal Akyüz’e anlattı.

‘Balıkesir halkının taleplerini Meclis’e taşımak istiyoruz’

Kentte büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını söyleyen Coşkun, “Balıkesir birçok farklı inanç ve ırkın bir arada yaşadığı bir bölge. El uzattığımız herkes bize umutla bakıyor. Broşürlerimizi dağıttığımız zaman insanlar, ‘Artık bu iktidar değişsin’ diyor. Balıkesir’in doğası ranta açılmış. Sazlık alanları, zeytinlikleri talan ediliyor. Biz bütün bunlara karşıyız. Bu nedenle Balıkesir halkının taleplerini Meclis’e taşımak istiyoruz” dedi.

Batı’da da Yeşil Sol rüzgar

Kendilerine verilen bu destekle tarih yazmaya hazırlandıklarını belirten Coşkun,”Yeşil Sol Parti olarak, Hakkari, Mardin, Van gibi Kürdistan illerinde Meclis’e temsiliyet gönderiyoruz. Ama bu dönem Balıkesir, Tekirdağ, Aydın, Muğla, Manisa ve Denizli gibi illerden de Meclis’e temsilci göndereceğiz” diye belirtti.

Sandık çağrısı

AKP’nin, savaş ve Kürt düşmanlığı politikalarının büyük bir ekonomik krize neden olduğunu dile getiren Coşkun, AKP’nin toplum nezdinde artık rıza üretemediğini belirtti. Yeşil Sol Parti’nin ise Türkiye’deki, demokrasi, eşitlik ve barışın inşasında anahtar parti olduğunun altını çizen Coşkun, “14 Mayıs’ta kullanılacak her oy tarihi öneme sahip. Herkes bir oyun kazandırıp ya da kaybettireceği ihtimalini göz önünde bulundurarak sandığa gitmeli” diye konuştu.

BALIKESİR

#Yeşil #Sol #Parti #Balıkesir #adayı #Balıkesir #halkının #taleplerini #Meclise #taşıyacağız

EN SON EKLENENLER