Yeşil Sol Parti Bazarcix’ta halk toplantısı düzenledi

Bazarcix’ta halk toplantısında konuşan Yeşil Sol Parti PM üyesi Erhan Yapıcı, 10 bini aşkın partilinin gözaltına alındığını belirterek ‘Ama önümüzde 14 Mayıs’ta bir fırsat var. İktidara partimizle güçlü bir cevap vermeliyiz’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Mereş’in Bazarcix ilçesi Musolar kırsal Mahallesi’nde halk toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticileri ve mahalleden çok sayıda depremzede katıldı.

Toplantıda konuşan Yeşil Sol Parti Parti Meclisi (PM) üyesi Erhan Yapıcı, Kürt ve Alevilere karşı sürdürülen “inkar ve imha” politikalarına dikkat çekti. “Rant ve inkar” üzerine kurulan bu zihniyetin topluma verebileceği bir şeyinin kalmadığını kaydeden Yapıcı, AKP zihniyetinin geçmişten bugüne gelen devlet zihniyeti olduğunu belirtti.

‘Güçlü bir cevap vermeliyiz’

Toplumu örgütleyemeyen iktidarın, kendisine karşı örgütlenenleri ortadan kaldırmayı amaçladığını söyleyen Yapıcı, “Sonuç itibariyle yaklaşık 10 bine yakın partili arkadaşımız gözaltına alındı, tutuklamalar gerçekleşti. Ama önümüzde 14 Mayıs’ta bir fırsat var. Bu bölgede bize yaşatılan, dayatılan hiçbir şeyi kabul etmediğimiz noktasında iktidara partimizle güçlü bir cevap vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Kadınlar son sözü söyleyecek

TJA aktivisti Beybun Aslan da, iktidarın kadın politikalarına dikkat çekerek, AKP iktidarı boyunca kadınların yaşadıklarına vurgu yaptı. Her zaman olduğu gibi afet bölgesinde de en çok mağdur edilenin kadınlar olduğunu belirten Aslan, “Bu seçimlerde o kirli politikaların tekrardan başımıza gelmemesi için ne yapabiliriz? Bütün komşularımıza, tanıdıklarımıza gidip isyanımızı, öfkemizi dile getirmemiz gerekiyor. Bu yüzyılın felaketini başlarına geçirmek bizim, kadınların elinde. Kadınlar olarak son sözü biz söyleyeceğiz” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

#Yeşil #Sol #Parti #Bazarcixta #halk #toplantısı #düzenledi

EN SON EKLENENLER