Yeşil Sol Parti çalışmalarını kent kent sürdürüyor

Yeşil Sol Parti birçok kent ve ilçede seçim çalışmalarını sürdürüyor. Hezex’de çalışma yürüten aday Ayşegül Doğan, ‘Yeni bir yol açacağız ve sistemi hep birlikte değiştireceğiz’ mesajı verdi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere 12 gün kala birçok kent, ilçe ve köyde çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir

Yeşil Sol Parti, Ege kentlerinde seçim çalışmalarını sürdürüyor. İzmir’in Narlıdere ilçesinde yapılan esnaf ziyaretine katılan Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Abdülmecit Yıldırım, seçimlerin önemine işaret ederek, iktidarın bu seçimlerde gönderilmesinin halklara barış ve özgürlük getireceğini söyledi. Esnafların yoğun ilgisiyle karşılaşan partililer, sokaktaki yurttaşlarla sohbet etti. Yurttaşlar da iktidarın ekonomi politikalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Konak ilçesinde ise, esnaf ziyaretlerini sürdüren partililer, İnşaatçılar ve Gıda Çarşısında esnafa bildiri dağıttı.

Manisa

Yeşil Sol Parti Manisa İl Örgütü, Ahmetli ilçesinde seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. Seçim irtibat büro açılışının ardından esnaf ve pazar ziyaretleri gerçekleştirildi. Büro açılışına, Yeşil Sol Parti Manisa Milletvekili adayları Habib Eksik, Vezan Karabulut, Kerem Taylan, Ayşe Gül, Zübeyde Tarlabölen, Yeşil Sol Parti Ahmetli ilçe yöneticileri ve Halkların Demokratik Parti (HDP) yöneticileri katıldı. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği büro açılışında halaylar çekilirken, seçim irtibat bürosu, Yeşil Sol Parti Milletvekili adayları ve kadınlar öncülüğünde alkışlarla açıldı.

Burada konuşan Manisa Milletvekili adayı Habib Eksik, Ahmetli’de alınan oyların ikiye katlanması gerektiğini söyleyen Eksik, 14 Mayıs’ın sandıkların patlatıldığı gün olması için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Eksik, “Bütün halklar bir arada mücadele ederek Yeşil Sol Parti’yi meclise taşıyarak geleceğimizi şekillendireceğiz Faşizme son verecek, yoksulluğu, işsizliği bitirecek, bütün halkların, inançların bir arada yaşamasını sağlayacak parti Yeşil Sol Parti’dir. Türkiye’de iki bloklu bir siyaset güdüyorlar. Biz halkımıza dedik biz bu kutuplaştırıcı siyaseti kabul etmiyoruz. Biz parti olarak 3’üncü yolu olun inşa ettik. Emek ve Özgürlük İttifakı ile bir seçime giriyoruz. Hukuksuz uygulamaların son bulması için elimizi taşın altına koyuyoruz. 14 Mayıs bizim için bayram olacak. Türkiye’nin her yerinde zafer halayları çekeceğiz” dedi.

Şirnex

Şirnex’in Hezex ilçesine bağlı Deştadarê beldesinde Yeşil Sol Parti halk şöleni gerçekleştirdi. Kadınların kiras fistan kıyafetleriyle yoğun olarak katıldığı şölende, Yeşil Sol Parti adayları coşkuyla karşılandı. Şölende konuşan HDP Şirnex Eşbaşkanı Abdullah Güngen, son zamanlarda yapılan siyasi operasyona dikkat çekerek, halkın bu saldırılara sandıkta cevap vereceğini belirtti.

Yeşil Sol Parti Şirnex adayı Ayşegül Doğan ise, yapılacak seçimin önemine değinerek şunları söyledi: “14 Mayıs bizler için önemlidir. Bu seçimde ittifakımızı kurmamız gerekiyor. 4 adayımızı da Ankara’ya göndermemiz gerekir. Bunun için hazır mısınız? Şimdi yeni bir başlangıçtayız. Yeni bir yol açacağız ve bizler bu sistemi hep birlikte değiştireceğiz. Kürtlerin kaderi sadece dağlar ve toprağın altı değil. Hakkımızı istiyoruz, kimliğimizi istiyoruz. Bunun için de değişime ihtiyaç var için güçlü bir ittifakla sandık başına gidip gerekli cevabı vermeliyiz.”

Konuşmalar ardından çekilen halaylarla şölen sona erdi.

Mersin

Kürt siyasetçi Ahmet Türk, 14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin İl Örgütü’ne ziyaret gerçekleştirdi. Buradaki ziyarette Türk’ü, Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Hamdiye Kırıcı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız ile Mersin İl Örgütü il ve ilçe yöneticileri karşıladı.

Ziyarette, 14 Mayıs seçimlerine dair değerlendirmeler yapıldı. Türk, yaklaşan seçimlerinin önemine değinerek, milletvekili adaylarına seçimlerde başarı temennisinde bulundu.

Yeşil Sol Parti Mersin milletvekili adayları Ali Bozan ve Hamdiye Kırıcı da seçim çalışmaları kapsamında Toroslar ilçesine bağlı Karaduvar Mahallesi’nde ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretlerde büyük bir ilgiyle karşılanan adaylar, 14 Mayıs seçimlerinin önemine değinerek Yeşil Sol Parti’yi destekleme çağrısında bulundu.

Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi ise Akdeniz ilçesinde bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Bildiri dağıtımında yurttaşlara Yeşil Sol Parti’nin çalışmalarını anlatan gençler, yurttaşları Yeşil Sol Parti’yi desteklemeye davet etti.

HABER MERKEZİ

#Yeşil #Sol #Parti #çalışmalarını #kent #kent #sürdürüyor

EN SON EKLENENLER