Yeşil Sol Parti Cizîr’de: Anne Tunç alana girdiğinde coşku arttı – CANLI

Yeşil Sol Parti’nin Cizîr’de düzenlediği mitinge katılan Mehmet Tunç’un annesi Esmer Tunç kitle tarafından coşkuyla karşılandı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimleri kapsamında Şirnex’ın Cizîr (Cizre) ilçesinde miting düzenliyor.

Konak Mahallesi’ndeki Bozalan TOKİ’leri yanında bulunan Newroz Alanı’nda düzenlenen mitinge binlerce kişi, ellerinde parti bayrakları ile sarı, kırmızı ve yeşil flamalarla erken saatlerde akmaya başladı.

Şirnex merkez ve bağlı ilçeler ile köylerden de mitinge yoğun katılım sağlandı. Mitingteki coşku, Cizîr’de 2015-2016 yıllarında ilan edilen sokağa çıkma yasağında mahsur kaldıkları bodrum katında katledilen Cizîr Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç’un annesi Esmer Tunç, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Azadî Parti Genel Başkanı Ayetullah Aştî ve Yeşil Sol Parti adaylarının alana gelmesiyle daha da arttı.

Binler, alkış ve zılgıtlarla Eş Genel Başkan Sancar ve adayları karşıladı. Miting programı öncesi Yeşil Sol Parti tarafından oy kullanma işlemi sırasında dikkat edilecek noktalara dair hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Tertip Komitesi’nden Metin Bayık, 14 Mayıs seçimlerinin sıradan seçimler olmadığına işaret ederek, “Kürt halkının Türk halkının kaderini değiştirecek. 14 Mayıs’ta onların dersini vereceğiz. Halkımızın tümü sandık başına gitmeli” çağrısı yaptı.

Ayrıntılar geliyor…

#Yeşil #Sol #Parti #Cizîrde #Anne #Tunç #alana #girdiğinde #coşku #arttı #CANLI

EN SON EKLENENLER