Yeşil Sol Parti Esenyurt’ta seçim bürosu açtı

Yeşil Sol Parti, İstanbul’un Esenyurt ilçesinde zılgıtlar ve halaylar eşliğinde seçim irtibat bürosu açtı

Yeşiller ve Sol Gelecek Parti (Yeşil Sol Parti) İstanbul’un Esenyurt ilçesine bağlı Kıraç Mahallesi’nde seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Barış Anneleri Mecilisi üyeleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Yeşil Sol Parti il yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Açılış etkinliğinde konuşan Esenyurt İlçe Eşbaşkanı Ercan Sağlam, zorlu bir süreçten geçildiğini belirtirken, HDP’nin kapatılması ile Kürt halkının çaresiz bırakılmaya çalışıldığına dikkati çekti. Sağlam, “Sanıyorlar ki, parti kapatmakla Kürtler çaresiz kalacak. Biz özgürlüğü elde edene kadar bu mücadeleyi bırakmayacağız” dedi.

Sağlam’ın ardından söz alan HDP’li Ferhat Encu, faşizm ve iktidarın kirli politikalarına karşı aydınlık bir gelecek inşa edeceklerini altını çizdi. HDP’ye yönelik kapatma davasına da işaret eden Encu, “Bize, ‘HDP’yi kapatacağız’ diyorlar ama bizde onlara diyoruz ki ‘HDP halktır, HDP mücadelenin, kayıpların partisidir. O yüzden HDP’yi kapatamazsınız” diye belirtti.

Açılışı yapılan Yeşil Sol Parti seçim bürosunun tarihi bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Encu şöyle devam etti: “Açılışını yaptığımız Yeşil Sol Pati’yi halkımıza tanıtmak için elimizden gelen herşeyi yapacağız ve AKP-MHP iktidarının bu kirli politikaları sandığa gömeceğiz.”

Encu, ayrıca PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’ı kutlayarak, 4 Nisan’ın tüm Kürt halkının doğuş günü olduğunu ve hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini belirtti.

Kaynak: MA

#Yeşil #Sol #Parti #Esenyurtta #seçim #bürosu #açtı

EN SON EKLENENLER