Yeşil Sol Parti halk buluşmaları ve büro açılışlarını sürdürdü

Seçim çalışmalarını büro açılışı, halkla buluşmalar ve stantlarda sürdüren Yeşil Sol Parti, herkesi sandığa, oy vermeye çağırdı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Türkiye ve Kurdistan kentlerinde seçim çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul

Yeşil Sol Parti Kağıthane İlçe Örgütü, Kağıthane’nin Nurtepe Mahallesi’nde kadın standı açtı. Kadınların ve yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği standa, sık sık “Jin, jîyan, azadî” , “Direne direne kazanacağız” , “Bîji berxwedana zindanan” sloganları atıldı. Mor balonlarla süslenen stanttın önünde halaylar çekildi. Yeni Yaşam Gazetesi’nin “AKP bir tabela partisi olacak” başlığıyla çıkan bugünkü sayısı kadınlara dağıtılan standa Yeşil Sol Parti Kağıthane İlçe Eşsözcüsü Belgin Şahin ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kağıthane İlçe Eşbaşkanı Delal Eroğlu katıldı.
Burada konuşan Eroğlu, kadınların seçim dönemlerinde çok büyük emek verdiğini vurgulayarak, “Sandığa giderken emeğimizi göz önünde bulunduralım. Bundan sonra sömürülmeme dileğiyle, daha özgür yarınlara” ifadelerini kullandı.

Ankara

Yeşil Sol Parti, Bala ve Yenikent’te seçim bürosu açtı. Açılışlara, HDP il ve ilçe örgütleri, Emek Partisi (EMEP), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Asrın Hukuk Bürosu Avukatları başta olmak üzere birçok dernek ve örgütten temsilciler katılım sağladı.
Bala’da yapılan açılışa katılan partinin Ankara milletvekili adayı Emirali Türkmen, “14 Mayıs’ta yeni bir sayfa açmak için huzurunuza geldik. Bu coğrafyada emeği ve alın teriyle geçinenlerle beraber refah içinde yaşayacağımız bir toplumsal düzen kurmak istiyoruz” diye konuştu.

‘Buradayız birlikte kazanacağız’

Bala’daki açılışın ardından kitle, konvoy halinde Yenikent’te geçerek burada bulunan büro açılışını gerçekleştirdi. Yenikent’te de halaylar çekilirken, Yeşil Sol Parti Ankara milletvekili adayı Metin Kılıç, Çerkez dansı oynadı. Ardından yapılan büro açılışında ilk olarak Kılıç söz aldı. Çerkez biri olarak milletvekili adayı olduğunu belirten Kılıç, “Halkların savunucusu olarak aranızdayım. Çerkez kimliğimle aday oldum, Çerkez kimliğim ile aranızdayım. Hep birlikte başaracağız. Bütün halklar, kadınlar, LGBTI+’lar… Birlikte buradayız birlikte kazanacağız” dedi.

Adaylardan Avukat Alişan Şahin de PKK Lideri Abdullah Öcalan ve tutuklular üzerindeki tecrit politikalarına değindi. Şahin, “Biz yalanı, talanı, acıyı, gözyaşını geride bırakmak için sayın Öcalan üzerinde başlayıp sosyalist tutsaklara uygulanan tecrit politikasına son vermek için mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Adaylardan Özlem Boyraz Özel ise kadın düşmanı politikalarına karşı AKP ve “faşist bloğuna” karşı bir araya geldiklerini belirtti.
Konuşmaların ardından Barış Anneleri ile birlikte seçim bürosunun açılış kurdelesi kesildi.

Adana

Adana’nın dört bir yanında seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, “Birlikte değiştireceğiz” şiarıyla coşkulu bir şekilde seçim irtibat bürosu açılışlarını gerçekleştiriyor. Adaylar ilk olarak Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Mahallesi’nde seçim irtibat bürosunun açılışını ardından Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi’nde seçim irtibat bürosunu açtı. Açılış öncesi adaylar ve halk halaya durdu.

Halka seslenen Yeşil Sol Parti Adana milletvekili adayı Tülay Hatimoğulları, halkın derinleşen ekonomik kriz karşısında daha da yoksullaştığını ve pazara gidip meyve ile sebze almakta zorlandığını ifade ederek, “Bu iktidar bizi açlığa, yoksulluğa ve işsizliğe mahkum etti ama onlardan kurtulacağız” dedi. Tutuklu Kürt siyasetçilerin durumuna dikkati çeken Hatimoğulları, Kürt siyasetçiler özgür olana kadar mücadelelerinin süreceğini vurguladı. Hatimoğulları Cumhur İttifakının kadın mücadelesine karşı kurulan bir ittifak olduğunu belirterek, kadınlar olarak bu iktidarı göndereceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından seçim irtibat büroları alkış ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla açıldı.
Açılışın ardından Hatimoğulları, Yüreğir’in Mürseloğlu Mahallesi’nde halkla bir araya gelerek, Yeşil Sol Parti için oy istedi.

Muğla

Yeşil Sol Parti, Muğla’nın Milas ilçesinde seçim büro açılışını coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi. Büro açılışına Aydın milletvekili adayı Ebru Günay ile Muğla milletvekili adayları Hasan Yıldırım, Derya Hezer, İpek Mahmutoğlu, HDP İl Eş Başkanları, Yeşil Sol Parti İl Eş Sözcüleri ile birlikte çok sayıda kişi katıldı. Bayramın son günü gerçekleştiren açılışta kitle, birbirleriyle bayramlaşarak zılgıtlar, sloganlarla halaylar çekti. Sık sık “AKP halka hesap verecek”, “Jin, jiyan,azadi” sloganları atıldı.

‘Muğla’dan bir vekil çıkaracağız’

Açılışta konuşan Günay, Aydın, İzmir, Muğla, Antalya her yerde iddialı olduklarını belirterek, Muğla’dan da Meclis’e bir vekil göndereceklerini kaydetti. Günay, bu seçimlerin AKP-MHP iktidarından hesap sorma seçimi olduğunu kaydederek, “Kürtlere, halklara, gençlere, kadınlara düşman bir iktidar var. Pınar Gültekin’in dosyasından, Derya Koç’un katledilmesinden bu düşmanlığı biliyoruz. Tecrit ve savaş politikalarına, kadın cinayetlerine, geleceksiz bırakılan gençlerin hesabını sormak için geliyoruz” diye seslendi. 81 ilde seçime girdiklerini ve herkesten oy istediklerini dile getiren Günay, “Parlamentoda daha demokratik daha özgür zeminin yaratılması için her birinizin oyu önemlidir. Sandığa giderken yeşil solun ağacına evet basmayı unutmayın” diye konuştu.

Balıkesir

Yeşil Sol Parti, Balıkesir’de de bayramlaşma etkinlikleri kapsamında Manyas, Gönen ve Bandırma ilçesinde ziyaretler düzenledi. HDP Muş Milletvekili ve Yeşil Sol Parti Balıkesir milletvekili adayı Şevin Coşkun, Yeşil Sol Parti Balıkesir milletvekili adayları, Yeşil Sol Parti ve HDP yöneticilerinin katıldığı ziyaretler yoğun ilgiyle karşılandı. Bandırma ve Gönen arasında onlarca araçlık konvoyla giden heyete yolda araçlardan ve yurttaşlardan destek geldi. Manyas’a bağlı Çepni Alevi köyleri olan Kalebayır, Çal, Hekim Köy ve Kapaklı’ya giden heyet burada da yoğun bir ilgiyle karşılandı.

HABER MERKEZİ

#Yeşil #Sol #Parti #halk #buluşmaları #büro #açılışlarını #sürdürdü

EN SON EKLENENLER