Yeşil Sol Parti Hatay’da: Oyunuzu kullanın, tek adam rejimini gönderelim

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine ilişkin yapılan açıklamada konuşan Yeşil Sol Parti Milletvekili Tülay Hatimoğulları gençlere seslenerek, ‘Bu ülkenin mutsuz gençleri, geleceksizleşmiş, güvencesizleştirilmiş gençler lütfen sandıklara gidin oyunuzu kullanın’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hatay İl Örgütü ve Yeşil Sol Parti ile seçimlere giren bileşenler konteynırdan olan Defne ilçesindeki il binası önünde açıklama yaptı. Açıklamaya Yeşil Sol Parti’den Adana milletvekili seçilen Tülay Hatimoğulları da katıldı.

“AKP-MHP faşist bloğunu 14 Mayıs’ta durdurduk, 28 Mayıs’ta göndereceğiz” yazılı pankartın açıldığı açıklamada, Yeşil Sol Parti Hatay İl Eşsözcüsü Hasan Nurlu, 14 Mayıs’ta sandığa gitmeyen seçmenleri sandığa götürerek tek bir oyun dahi heba edilmemesinin gerekliliğine işaret etti. Seçmenlerin sadece oy kullanmakla kalmayıp sandıklara da sahip çıkmasının önemine değinen Nurlu, “Son 8 günü kapı kapı gezerek oy isteyip, sandıklarımıza koruyacağız. 28 Mayıs hesap sorma günüdür. Ve inanıyoruz ki başta Hatay halkı olmak üzere bu ülkenin bütün emekçileri 28 Mayıs’ta artık yeter diyecektir” diye konuştu.

Tüm hilelere rağmen kazanamadı

Ardından söz alan Yeşil Sol Parti Milletvekili Tülay Hatimoğulları, AKP-MHP iktidarı ve Cumhur ittifakının hilelerine değinerek bunu ortaya çıkaracaklarını söyledi. Tüm hilelere rağmen Erdoğan’ın kazanamadığını söyleyen Hatimoğulları, “O nedenle 28 Mayıs seçimleri halen ülkemizin umutlarını koruyan bir seçim olacak ve bütün hazırlıklarımızı bu umudu daha çok büyütmeye, daha çok yeşertmeye ve 8 gün gece gündüz çalışarak sandığa taşıyacağımız bir başarı ile taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Gençlere çağrı

Seçime az zaman kaldığını söyleyen Hatimoğulları, 10 milyon seçmenin sandığa gitmediğini ve bunlardan bir kısmını gençlerin oluşturduğunu söyleyerek gençlere şöyle seslendi: “Bu ülkenin mutsuz gençleri, geleceksizleşmiş, güvencesizleştirilmiş gençler lütfen sandıklara gidin oyunuzu kullanın ve tek adam rejimini hep birlikte gönderme başarısında sizlerin önemli bir imzası olsun.”

Dempremzedelere yönelik yorumlara tepki

Kadınlara, emekçilere de seslenen Hatimoğulları, “Bizi açlığa, yoksulluğa mahkum eden bu tek adam rejimini gönderme başarısında sizlerin de imzası olsun. Gelin buna siz de imza atın” dedi. Depremzedelere dönük muhalefet ve iktidar kanadından yapılan yorumlara da tepki gösteren Hatimoğulları, bu yargılamaları kabul etmediklerini ve reddettiklerini ifade etti. Depremzedelere çağrıda bulunan Hatimoğulları, “Depremin ilk gününden itibaren Yeşil Sol Parti olarak yürüttüğümüz dayanışmayı devam ettireceğiz. Depremzedelere de sesleniyorum. Bu iktidar bizim yanımızda ilk günden beri olmadı. Bu nedenle politik tercihinizi sandıklara giderek tek adam rejimini göndermek üzerine kuralım ki kentimizi, evimizi yaşamlarımızı yeniden inşa etmek için bu tek adam rejimini göndermede sizlerinde imzası olsun” dedi.

HABER MERKEZİ

#Yeşil #Sol #Parti #Hatayda #Oyunuzu #kullanın #tek #adam #rejimini #gönderelim

EN SON EKLENENLER