Yeşil Sol Parti İzmir ve Qers’te adaylarını tanıttı: İrademizi çalanlara had bildirmeye geliyoruz

Yeşil Sol Parti İzmir ve Qers’te aday tanıtımını gerçekleştirdi. Qers’te konuşan Milletvekili adayı Gülistan Koçyiğit, ‘Kars halkının iradesini çalanlara, had bildirmeye geliyoruz’ dedi

Yeşiller ve Gelecek Sol Parti (Yeşil Sol Parti), Qers (Kars) ve İzmir’de kitlesel katılımla aday tanıtımı gerçekleştirdi.

İzmir milletvekili adaylarının tanıtımı Necati Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle gerçekleşti. Adayların tanıtıldığı salon Yeşil Sol Parti bayraklarıyla donatılırken, “Savaşa hayır”, “Üreten biziz, yöneten de biz olacağız”, “Barış içinde eşit, özgür, yeşil bir dünya için” pankartları asıldı.

Tanıtım öncesi adaylar basınla bir araya gelerek, hedeflerini anlattı. Kendilerini ve mücadele geçmişini anlatan adaylar, demokratik bir Türkiye için aday olduklarını belirterek, “tek adama” karşı mücadeleyi büyütmeyi hedeflediklerini söyledi. Tanıtımın ardından Yeşil Sol Parti’nin adayları kent yerelinde yapacaklarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Daha sonra aday tanıtım etkinliğine geçildi.

Halkı selamlayan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, “İzmir’in bütün sokaklarını Yeşil Sol’a boyayacağız” derken, Yeşil Sol Parti İzmir İl Eşsözcüsü Hüseyin Çağlar ise “Demokratik Cumhuriyeti hep birlikte inşa edeceğiz” vurgusu yaptı.

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın da, Deniz Poyraz’ı unutmayacaklarını, hesap soracaklarını ifade ederek, “14 Mayıs’tan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Ortak bir yaşamı kurma inancıyla yeni gelecek ve Demokratik Cumhuriyeti yeniden kuracağız. Çözümün Yeşil Sol’un olduğunu biliyoruz” diye ifade etti.

‘Biz kazanacağız’

Aday, Burcugül Çubuk, “Deniz Poyraz’ın nefes aldığı Aziz Güler’in geçtiği sokaklarda olmaktan onur duyuyorum. Talan ve yıkımla bu rantçı sisteme karşı ekolojik bir yaşamı inşa edeceğiz. Katledilen kadınların hesabını soracağız. Türkiye ve Kürdistan’da savaşa ve işgale karşı biz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Aday Abdulmecit Yıldırım, “Deniz Poyraz’ın dava avukatıyım. Gerçek katillerin açığa çıkması için elimizden geleni yapacağımızı demiştik. Tekrar ediyorum. Bütün hukuksuzluklara karşı mecliste sözümüzü söyleme devam edeceğiz” dedi.

Diğer adaylar da tek tek sahneye çıkarak, mücadele kararlılığını ifade etti. Etkinlik, çekilen halaylarla son buldu.

Qers adayları ise halkla buluştu. Halkaların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşil Sol Parti öncülüğünde düzenlenen buluşmaya, HDP Qers il ve ilçe örgütlerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Qağızman ilçe girişinde davul ve zurna ile karşılanan adaylar HDP il binasına geçti. Burada halaya duran halk ve adaylar daha sonra kitlesel bir yürüyüşle Yeşil Sol Parti’nin merkez ilçesine bağlı Kaleiçi Mahallesi’nde bulunan seçim bürosuna geçti.

‘Had bildirmeye geliyoruz’

Burada konuşan Yeşil Sol Parti Qers Milletvekili adayı Gülistan Koçyiğit, “Kars halkının iradesini çalanlara, halkımızı yoksullukla, işsizlikle açıklıkla cezaevleri ile terbiye etmeye çalışanlara had bildirmeye geliyoruz” sözlerini kaydetti.

Yaklaşan 14 Mayıs seçimlerini hatırlatan bir diğer Qers Milletvekili adayı Sertaç Çelikkaleli ise ülkenin kaderini belirleyen bir seçime gittiklerini belirterek, “Bize dayattıkları karanlığın hesabını sormak için meclise gideceğiz Taybet ana, Ceylan Önkol ve Ali Boznak amcanın hesabını sormak için meclise gideceğiz” şeklinde konuştu.

Program halaylar ve zılgıtlarla son buldu.

Kaynak: JinNews/MA

#Yeşil #Sol #Parti #İzmir #Qerste #adaylarını #tanıttı #İrademizi #çalanlara #bildirmeye #geliyoruz

EN SON EKLENENLER