Yeşil Sol Parti milletvekilleri Mêrdin’de çiftçi ve esnafı ziyaret etti

Yeşil Sol Parti Mêrdin milletvekilleri, hasat döneminin devam ettiği kentte çiftçileri ziyaret etti, çiftçilerin sorunlarını dinledi

Seçim sonrası saha çalışmalarına hız veren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ( Yeşil Sol parti) kent kent temaslarda bulunmaya başladı. Bu kapsamda Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve aynı zamanda Yeşil Sol Parti Mêrdin milletvekili olan Saliha Aydeniz, yine Yeşil Sol Parti Milletvekili Beritan Güneş’inde arasında olduğu heyetle birlikte Qoser’de (Kızıltepe) çiftçilerin sorunlarını dinledi. Kızıltepe Hububat Merkezi’nde heyeti, Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Şerif Öter karşıladı.

Çiftiler mağduriyetlerini anlattı

Esnaf ve çiftçiler; sorunlarını anlatarak, Tarım Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) kendilerine yaşattığı mağduriyetlerden söz etti. TMO’dan randevu alamadıklarını dile getiren esnaf ve çiftçiler, gübre, ilaç, tohum ve mazot fiyatlarının yüksek olduğuna dikkat çekerken, buğday satamadıklarını kaydetti.

Sorunlara dair bilgi aldılar

Çiftçi ve esnaflarla sohbet eden Aydeniz, sorunun çözümünün birlikte mücadele ile mümkün olduğunu belirterek, çiftçi ve esnafın sorunlarını dile getirmeye devam edeceklerini kaydetti. Ardından Zahireciler Dernek Başkanı ile görüşen Aydeniz ve beraberindeki heyet, dernek başkanı Öter’den çiftçiler ve esnafın sorunlarına dair bilgi aldı.

Ziyaretler sürüyor

Heyet daha sonra ilçede bulunan ikinci Buğday Pazarı’na geçti. Burada da Buğday Pazarı Derneği Başkanı Ahmet Kılıç ile görüşen heyet, ardından Qoser ilçesinde Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi ile görüşerek, çiftçilerin sorunlarına dair bilgi aldı.

MÊRDÎN

#Yeşil #Sol #Parti #milletvekilleri #Mêrdinde #çiftçi #esnafı #ziyaret #etti

EN SON EKLENENLER