Yeşil Sol Parti milletvekillerinden ‘sandık başına gidin’ çağrısı

28 Mayıs’ta yapılacak seçim için sandık çağrısı yapan Yeşil Sol Parti Wan milletvekilleri Sinan Çiftyürek ile Mahmut Dindar, ‘Faşizmi geriletmek için çalışmalarımıza yeniden başlayacağız’ diyerek herkesin sandık başına gitmesi gerektiğini belirtti

28 Mayıs’ta tekrarlanacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için partiler yeniden saha çalışmalarına başlarken, sandık başına gitme çağrıları da devam ediyor. Kesin olmayan sonuçlara göre Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden (Yeşil Sol Parti) Wan’da milletvekili seçilen Kürdistan Kominist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ile Mahmut Dindar, önümüzdeki seçimlerin önemine dair değerlendirmelerde bulunarak, “sandık başına git” çağrısı yaptı.

Herkese sandığa gitmeli

Mezopotamya Ajansı’ndan ( MA) Ruken Polat’a konuşan 14 Mayıs’ta hedeflerine tam olarak ulaşamadıklarını belirten Çiftyürek, 28 Mayıs’ta iktidarı devirerek, mücadelelerini zafere ulaştıracaklarını söyledi. Çiftyürek, “Bu seçim Kürt halkı, Türkiye halkları ve bütün halklar barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesi için çok önemlidir. Sandığa gitmeyen ya da tekrar gidecek bütün seçmenlere çağrımızdır; yerel seçimlerde halkımızın iradesini belediyelerde özgür kılınmasını istiyorlarsa herkesin sandığa gitmesi gerekir. Tek adamı sandığa giderek yeneceğiz” diye konuştu.

Çalışmalara yeniden başlayacağız

Dindar ise, ülkede demokrasi sorunu olduğunu ve Kürtlerin yıllardır bunun için mücadele verdiklerini ifade ederek, “Biz bir mücadele geleneğinden geliyoruz. Ondan dolayı da pes etmeyeceğiz. Bu faşizmi alt etmek için önümüzde 10 günlük bir süreç var. Kürdistan bölgesinde yoğun bir faşizm baskısı söz konusu, bu faşist düzeni bir nebze de olsa kırabilmek için halkımızın sandıklara gidip oylarını kullanmalarını istiyoruz. Faşizmi geriletmek için çalışmalarımıza yeniden başlayacağız” ifadelerini kullandı.

20 yıllık zulüm ortada

Dindar, seçmenlere ikinci turda sandığa gitme çağrısı yaparak, “20 yıldır AKP hükümetinin bütün baskıları ve zulümleri ortada. Buna yeniden bir cevap olmak ve ülkenin gerçek anlamda nefes alması için halkımıza sandığa gidip oyunu Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanmaları yönünde çağrıda bulunuyoruz” dedi.

WAN

#Yeşil #Sol #Parti #milletvekillerinden #sandık #başına #gidin #çağrısı

EN SON EKLENENLER