Yeşil Sol Parti Osmaniye’de: Demokratik bir anayasa yapmaya var mısınız?

Osmaniye’de halk buluşmasında konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, ‘Yeşil Sol Parti Osmaniye’den gümbür gümbür geliyor. Önümüzde hiçbir engel yok’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Osmaniye merkez Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan Newroz Alanı’nda Eşsözcü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Riha (Urfa) Milletvekili Ayşe Sürücü’nün katılımıyla halk buluşması gerçekleştirdi.

Yüzlerce kişinin katıldığı buluşma alanı Yeşil Sol Parti bayraklarıyla süslendi. Buluşmada, kitle sık sık “Jin jiyan azadi” ve “Direne direne kazanacağız” sloganı attı.

HDP’li Ayşe Sürücü, alandakileri selamlayarak konuşmasına başladı. Yaklaşan seçimlerle bağlantılı olarak önemli bir süreçten geçildiğini belirten Sürücü, “Bu önemli seçim faşist ve tekçi AKP-MHP iktidarının gidişinin olacağı bir seçim olacak. Bu seçimlerde gençliğin öncülüğünde bu sistemi yeneceğiz” dedi.

Seçim aracından çıkan AFAD kolileri

Ardından söz alan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, AKP iktidarının devletin ve halkın kaynaklarını kendi çıkarlarına göre harcadığına dikkat çekerek yakın zamanda AKP’nin seçim aracında çıkan AFAD kolilerini hatırlattı. Uçar, “Biz bu devletin kaynaklarının, bu ülkenin halklarının ürettiği değerlerin nasıl çarçur edildiğine 22 yıldır tanığız” dedi.

Erzurum mitinginde İmamoğlu’na yönelik saldırıların ardından iktidarın yaptığı açıklamalara da değinen Uçar, “Erzurum’daki yaşanan saldırıyla ilgili iktidardan gelen tek bir şey var. Diyorlar ki; HDP ile flört ederseniz Erzurum’da böyle saldırıya uğrarsınız. AKP iktidarı, kadın ve çocuk düşmanı tarikatlarla, flört eden sen değil misin? Yeşil Sol Parti bugüne kadar halkların yürüttüğü demokrasi mücadelesini, kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesini, gençlerin gelecek mücadelesini, işçilerin ve emekçilerin yaşam mücadelesini büyütme çabası içerisindeyiz. O yüzden kaybedeceksiniz ve gideceksiniz. Biz geleceğiz halklar gelecek” şeklinde konuştu.

Uçar, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“7 Haziran 2015 seçimlerinde Türkiye’de çok büyük bir başarı kazandık. Bu başarının tamamına erdirilmesi gerekiyor. Var mısınız 14 Mayıs’ta da 7 Haziran başarısını büyütmeye. Var mısınız demokratik bir ülkeye? Yüz yıldır bizi yok sayan bir anayasaya karşı demokratik bir anayasa yapmaya var mısınız? Yeşil Sol Parti Osmaniye’den gümbür gümbür geliyor. Önümüzde hiçbir engel yok. Kaybedenler korosu buradan duyun; Yeşil sol parti gümbür gümbür geliyor.”

Buluşma halaylarla son buldu.

Kaynak: MA

#Yeşil #Sol #Parti #Osmaniyede #Demokratik #bir #anayasa #yapmaya #var #mısınız

EN SON EKLENENLER