Yeşil Sol Parti sandık güvenliği için çalışmalara başladı

Yeşil Sol Parti, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimleri için seçim güvenliği konusunda hazırlıklara başladıklarını ve her sandıkta bir müşait bulunduracaklarını söyledi

26 siyasi partinin, 14 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunduğu aday listelerinin ardından geri sayım başlarken, siyasi partiler şimdiden seçim güvenliğine dair çalışmalar için kolları sıvadı.

Her sandıkta müşait bulundurulacak

Yeşil Sol Parti Kocaeli ikinci sıra adayı ve avukat Arzu Eylem Kayaoğlu, parti olarak her sandıkta bir müşahit ve en az bir avukat bulundurma çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. Kayaoğlu, seçimlerin Türkiye ve Kurdistan halklarının yüzyılını belirleyeceğine dikkat çekti ve halkların demokratik cumhuriyet veya AKP-MHP faşist blokunu tercih edip etmeyeceğine karar vereceğini ifade etti.

‘Herkes sorumlu’

Kayaoğlu ayrıca, önceki seçimlerde oy pusulalarının çöplerde bulunduğu ve elektriğin kesilmesi gibi olayları hatırlatarak, seçim güvenliği konularında kaygılar olduğunu söyledi.

Siyasi partilerin her okulda en az bir avukat ve her sandıkta bir müşahit bulundurma konusunda çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Kayaoğlu, “Oyların çalındığı ve sonuçların değiştirildiği dönemler yaşadık. Bu nedenle seçim güvenliği konusunda herkesin sorumluluk alması gerekiyor” dedi.

İSTANBUL

#Yeşil #Sol #Parti #sandık #güvenliği #için #çalışmalara #başladı

EN SON EKLENENLER