Yeşil Sol Parti Silopiya’da seçim bürosu açtı: Halklara baharı getireceğiz

Silopiya’da Yeşil Sol Parti’nin seçim bürosu açılışına konuşan HDP Şirnex Milletvekili Hasan Özgüneş, ‘AKP-MHP faşizmini alt edeceğiz’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Şırnex İl Örgütü, Silopiya ilçesine bağlı Ş. Harun Mahallesi’nde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnex Milletvekili Hasan Özgüneş’in katıldığı açılışa, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) ve Barış Anneleri Meclisi’nin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Açılışta, sık sık atılan “Heval Harun onurumuzdur” ve “Biji Serok Apo” sloganlarıyla halk halaya durdu.

Açılışta konuşan Özgüneş, “Yılardır savaş var, İmralı’da tecrit var, adaletsizlik var, demokrasiyi ortadan kaldırdılar. Zindanların duvarlarını kırmak için, İmralı’nın özgürlüğü için, kadın katliamının son bulunması için, hukuk, adalet için 14 Mayıs’ta sandık başına gideceğiz. Sevê, Mehmet Tunç,Taybet Ana ve tüm Kürt halkı şehitleri için sandık başına gideceğiz. Dehak’a ne yaptıysak bunlarda öyle yapacağız. Kürt ve Türk halklarına baharı getireceğiz. AKP-MHP faşizmini alt edeceğiz” ifadelerini kullandı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin 5 Nisan 2015’ten bu yana ağırlaştırıldığına vurgu yapan Öztürk de, “Kürt halkına karşı çöktürme planını devreye soktular. Kurdistan’ın dört bir yanına saldırdılar. Başur’da kimyasal silah kullandılar. 8 yıl önce ‘Kürtlere diz çöktüreceğiz’ dediler görüyoruz kim diz çöktü kim ayağa kalktı. Kürt halkı size diz çökmez. Biten sizin faşizminiz, sisteminiz ve partileriniz olacak. Türkiye 100 yıl önce bir zihniyetle kuruldu bu zihniyet Kürtleri yok etmeye yönelikti. AKP-MHP’nin temsiliyeti o zihniyettir. Bu seçim Kürt halkı için tarihi bir seçim. Bu seçimde Kürtler bu zihniyete net bir şekilde cevap verecektir. Çözümün, yüzleşmenin yolu Amed’ten geçiyor. Amed, Kürt ve Kürdistan’ın başkentidir.”

ŞIRNEX

#Yeşil #Sol #Parti #Silopiyada #seçim #bürosu #açtı #Halklara #baharı #getireceğiz

EN SON EKLENENLER