Yeşil Sol Parti Yozgat adayı Bilgin: Değişimi Yozgat’tan başlatacağız

Yeşil Sol Parti Yozgat Milletvekili adayı Cemal Bilgin, ‘Yozgat’a kaderi yıkmak ve değiştirmek için gidiyoruz’ dedi

Seçimlere Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında girecek olan Yeşil Sol Parti, bu yıl AKP ve MHP’nin kalesi olan Yozgat’ta İşçinin Kendi Partisi (İKEP) Genel Başkanı Cemal Bilgin’i 1’inci sıradan aday gösterdi.

MA’dan Yüsra Batıhan‘a konuşan Bilgin, bu seçimlerde Yozgat’ta değişimin başlayacağını ifade etti.

Cemal Bilgin kimdir?

Bilgin, 2004-2006 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesi’nde (ÇAPA) taşeron firmalarında hasta bakıcı olarak çalıştı. Bu yıllarda kötü koşullarda çalışan taşeron işçilerin sorunlarıyla işçi ve kamu çalışanları sendikalarının ilgilenmediğini gören Bilgin, 2009 yılında ÇAPA hastanesi işçileri tarafından kurulan Taşeron İşçileri Dayanışma Derneği’nin kuruluşunda (TAŞ İŞ DER) rol alarak mücadeleye başladı. Dernek, 3 gün süreyle yürütülen fili grevler ve kitlesel eylemler örgütleyerek mücadele yürüttü. Bu mücadele hastanedeki taşeron işçilerinin kazanımıyla sonuçlandı. Sendikanın bir diğer kazanımı ise 2013 yılında düzenlenen 10’uncu Çalışma Meclisi Toplantısında ülke tarihinde ilk defa biri Cemal Bilgin olmak üzere, taşeron işçi firmalarının temsilcileri olarak katılmaları oldu. 2016 yılında işten çıkarıldıktan sonra 2019 yılında İKEP Genel Başkanlığı’na seçilen Bilgin, memleketi Yozgat’tan Yeşil Sol Parti’den milletvekili adayı oldu.

İnsanlar devlet memuru haline geldi

Bir köprü kurmak için Yozgat’tan aday olduğunu dile getiren Bilgin, “Yozgat’ta yıllardır AKP-MHP siyaset yürütüyor, ırkçılıktan ve milliyetçilikten besleniyor, orayı oy deposu olarak görüyor. İşçinin, emekçinin, öğrencinin, kadının sorunları ön plana çıkmıyor. Orada da bir emekçilerin sorunlarına çare olacak bir siyaset yok” diye konuştu.

Yozgat örnek oluşturmalı

Yıllardır sendikal mücadele verdiğini ifade eden Bilgin, “Bu mücadeleyi Yozgat’taki, Karadeniz’deki, Doğu’daki işçi sınıfı için de verdik. Bu mücadelede yanımızda hep sosyal demokratlar ve Kürtler durdu. Barış’ın merkezinin Yozgat olması lazım. İşçi sınıfıyla nasıl Toplu İş Sözleşmesi yapıyorsak, mazlum halklarla toplu sözleşme yapılması gerekiyor. Bunun da Yozgat’ta olması ve örnek teşkil etmesi gerekiyor. Ben bu vazifeyi üstlendim ve Yozgat’tan aday oldum” dedi.

Sosyalistler bütün illerde vekil çıkarmalı

Bilgin, Yozgat’ta “AKP-MHP’nin kalesi” algısının kırılması gerektiğinin altını çizdi. Yozgat’ta emek mücadelesi, halk mücadelesi veren halkla kucaklaşmaya gittiklerini belirten Bilgin, şöyle konuştu: “Yozgat benim memleketim ama memleketim Diyarbakır da olabilirdi. Yozgat’a kaderi yıkmak ve değiştirmek için gidiyoruz. Yeşil Sol Parti’yle Yozgat’ı tarihi bir zaferle, bir milletvekiliyle taçlandıracağız. AKP-MHP neden birer ikişer milletvekili bekliyor? Yeşil Sol Parti’nin de sosyalistlerin de bütün illerde milletvekili çıkarması gerek. O zaman barış ve kardeşlik gelir. Ben de kendimi Yeşil Sol Parti ile temsil edeceğime inandığım için buradayım.”

Yozgat’ta tarih yazılacak

İşçi arkadaşlarıyla birlikte Yozgat’ta Yeşil Sol Parti’den aday olmaya karar verdiğini söyleyen Bilgin, “Yozgat’ta taşeron işçisi arkadaşlarımız, haksızlığa maruz kalıyorlar ve kendini temsil eden bir vekil yok. Vekil olmadığı için de böyle bir teklif geldi. Biz de işçi arkadaşlarımızla bu teklifi değerlendirdik ve Yozgat’tan aday olduk. Yozgat’taki çalışmalarımız devam edecek. İşçi arkadaşlarımızla yan yana geleceğiz, onlara dokunacağız, sorunlarını sıkıntılarını anlatıp dinleyeceğiz. Yozgat’ta bir tarih yazacağız. Bunu hep birlikte başaracağız. Değişimi Yozgat’tan başlatacağız. Yozgat’ta sadece bir vekillik için değil, 2-3 vekil olması gerekiyor. Bunu da işçi sınıfı ile başaracağız” dedi.

YOZGAT

#Yeşil #Sol #Parti #Yozgat #adayı #Bilgin #Değişimi #Yozgattan #başlatacağız

EN SON EKLENENLER