Yeşil Sol Parti’de gündem sandık güvenliği: Botan’da hırsızlığa geçit vermeyeceğiz

Yeşil Sol Parti Şirnex Eşsözcüsü Ahmet Başak, sandık güvenliğinin önemine vurgu yaparak ‘Botan’da hırsızlığa geçit vermeyeceğiz’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçim için Şirnex’te Newroz Uysal, Ayşegül Doğan, Zeki İrmez ve Bedirhan Osal’ı aday gösterdi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Yeşil Sol Parti Şirnex İl Eşsözcüsü Ahmet Başak, seçimlerde sandık güvenliğinin önemine dikkat çekerek hırsızlıkları engelleyeceklerini söyledi.

Sandık güvenliği

4 adayı da Meclis’e göndereceklerini ifade eden Başak, “Bu seçimde en önemli unsurlardan biri de sandıkların güvenliğini sağlamaktır. Bundan önceki seçimde hile ile hırsızlık ile bir vekilimizi aldılar. Ama bizim temel amacımız bu seçimde Botan’da 4 adayımızı da meclise göndermektir. Bunun yanı sıra yapılacak seçimlerde her bir sandık başında olacak şekilde arkadaşlarımız görevlendirildi. Yeşil Sol Parti ilk kez seçimlere katılıyor. Bundan dolayı da sandık görevlisi görevlendiremiyor. Ama müşahit arkadaşlarımız görevlendirildi ve hala görevlendiriliyorlar. Aynı zamanda biz diğer partilerle de irtibattayız. Arkadaşlarımız bu şekilde sandık başında görevlendirilecek. Ama şu kesin ki çok ciddi bir sahiplenme olacak” diye belirtti

Cudi’de kesilen her ağacın hesabını soracağız

Halkın kesilen her ağacın hesabını da sandıkta soracağını aktaran Başak, şunları kaydetti: “Coğrafyamızın altı ve üstü yıllardır talan ediliyor. Rantla buranın doğasını yok ettiler. Botan’ın doğasını kendi yandaşlarına peşkeş çektiler. Cudi’de, Besta’da ve Gabar’da kesilen her bir ağacın, hesabını sormamız lazım. Türkiye’de bugün muhalefete yön veren Kürtlerdir. Nerede bir Kürt kazanımı varsa oraya saldırıyorlar. Bu yüzden belediyelerimiz gasp ettiler. Ancak bu politikalara karşı her geçen gün daha da güçleniyoruz. Bu halk iktidarın ertesi günün sabahında kayyım atacağını bilse de oyunu yine kendi partisine verecek. Halk bu seçimde gasp edilen iradesinin hesabını da soracak. Kesilen ağaçlarımızın, kirletilen suyumuzun, hırsızlık yapılarak elimizden alınan irademizin hesabını hep birlikte soracağız.”

ŞIRNEX

#Yeşil #Sol #Partide #gündem #sandık #güvenliği #Botanda #hırsızlığa #geçit #vermeyeceğiz

EN SON EKLENENLER