Yeşil Sol Parti’den yurtdışındaki seçmene çağrı

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için oy kullanma işlemi yurtdışında 27 Nisan’da yapılacak. Oy kullanma işlemi için çağrıda bulunan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ile İbrahim Akın, destek çağrısında bulundu

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için yurtdışında yaşayan yurttaşlar 27 Nisan’da oy kullanmaya başlayacak. Oy kullanma işlemi için Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ile İbrahim Akın yurtdışında yaşayan seçmenleri “birlikte değiştirmek” için seçim sürecine güçlü dahil olmaya çağırdı.

Kritik ve tarihi seçim

“Kritik ve tarihi bir seçimi hep birlikte karşılıyoruz” diyen Uçar şunları dile getirdi: “Bu seçimler bir anlamda geçirdiğimiz yüz yılın da muhasebesidir. Buna müteakip karşıladığımız yeni yüzyılın, yakın geleceğimizin de hangi dinamikler üzerinden kurulacağını, hangi dinamiklerle yürütüleceğinin de belirleneceği bir seçim sürecine tekabül ediyor.

Mevcut iktidarın hem siyasal, hem hukuki hem de ekonomik şiddeti yüzünden Türkiyeli ve Kurdistanlı birçok insanımızın zorunlu olarak göç ettiğini biliyoruz. Bu durumun kendisi Avrupa’daki oranı ve seçmenlerin etki alanını da oldukça arttırmış durumda. Seçimlere doğru giderken, Avrupa’da bulunan bütün halklarımızın, arkadaşlarımızın bu seçim sürecine dahil olmalarını, oyunu kullanmalarını, etraflarında, yörelerinde olan herkesi seçim sürecine dahil etmeleri için ikna etmeleri boyutunda bir çağrıda bulunmak istiyoruz.”

Birlikte değiştireceğiz

Bütün halkların birlikte mücadele ettiğini ifade eden Uçar, “Avrupa’da bulunan halklarımızı da bu sürecin parçası olmaya davet ediyoruz. Sloganımız, ‘Buradayız, birlikte değiştireceğiz’, aramızda fiziki mesafe olabilir ama biz bir aradayız; siz orada biz burada, bir aradayız ve birlikte değiştireceğiz” dedi.

Destek çağrısı

Akın ise şunları dile getirdi: “Mutluyuz, kararlıyız, birlikte değiştireceğimize inanıyoruz. Türkiye’de yürütülen çalışmalar çok iyi ve moralli geçiyor. Hepinizi tekrar selamlarken, yurt dışı oylarımızın Türkiye’de alacağımız sonuçlar bakımından çok önemli olduğunu biliyorsunuz. Hepinizden yüksek destek bekliyor, başarılar diyorum.”

Kaynak: ANF

#Yeşil #Sol #Partiden #yurtdışındaki #seçmene #çağrı

EN SON EKLENENLER