Yeşil Sol Parti’li gençler seçimlere hazır: Hesap soracağız

Mûş’ta Yeşil Sol Parti için çalışan gençler ‘Kadın katliamlarına, ekolojik kırıma, ekonomik krize ve daha nice sorunlara dur’ demek için oy kullanacağını söyledi

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine hazırlanırken, AKP döneminde mağdur edilen tüm kesimler gasp edilen haklarının hesabını sormak için gün sayıyor. Bu kesimlerden biri olan gençler de, AKP-MHP iktidarına sandıkta hesap soracaklarını belirtiyor.

MA’dan Ruken Polat’ın haberine göre Mûş’ta Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) çatısı altında çalışan gençler, tutsaklığın son bulmasını istiyor.

Hesap sormak için sandığa

Gençliğin iradesini 14 Mayıs seçim gününde bütün toplumun göreceğini söyleyen Halit Yüksek, 20 yıllık iktidarın gençleri kamusal alana sıkıştırdığını, yozlaştırdığı, uyuşturucu ve fuhuşa sürüklediğini, etik ve ahlaki değerlerden yoksun bıraktığını ifade etti. Gençlerin 20 yıllık yıkımın hesabını sandıkta soracağına dikkati çeken Yüksek, “Gençler Yeşil Sol Parti’ye destek vererek gür bir irade ve sesle bu seçime gidecek. Var olan bütün kirli politikalara karşı hesap sormak için sandıkta olacağız” diye konuştu.

Özgür yaşamak istiyoruz

Kürt halkı olarak yıllardır baskı ve engellemelere her alanda maruz kaldıklarını dile getiren Ronay Akman ise, “Bir seçim arifesindeyiz baskı ve zulüm hala devam ediyor. Biz artık düşüncelerimizi düzgün bir şekilde ifade edemiyoruz. Konuştuğumuz anda ya cezaevine giriyoruz ya da gözaltına alınıyoruz. Biz artık bunu istemiyoruz. Özgür gençler gibi yaşamak istiyoruz. Bu ülkede hep bir tutsaklık var. Bu tutsaklığa ve daraltılmış sürece son verilmesi için oy kullanacağım” diye belirtti.

Göçü engellemek

Her bir oyun geleceğe aydınlık olacağına dikkati çeken Celal Döner de, “Özgür bir yaşam için, güzel bir gelecek ve ekonomik kaygının olmaması için sandığa gideceğim. Merkezi iktidarın yürütmüş olduğu özel savaş politikalarından dolayı Muş’ta şu an ciddi bir göç söz konusu. Bu durum Muş’ta 4 olan vekil sayısını üçe düşürmüştür. Bu durum yerel yönetimlerin ve merkezi hükümetin, AKP rejiminin elinde olmasından kaynaklıdır” dedi.

‘Köleliği ve sülale devrini bitireceğiz’

22 yıllık sistemin ülkeye sadece kölelik getirdiğini belirten Ebubekir Yetkin de, şunları söyledi: “14 Mayıs günü gençlik olarak tüm kollarda beraber omuz omuza dayanışmamızı büyüterek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Seçim günü köleliği ve sülale devrini bitireceğiz. Bu köleliğin artık bitmesini istiyoruz. İdeolojik olarak bir düşünceniz yoksa bile artık vicdanen hareket etmenizi istiyoruz. Gençlik olarak seçim günü bu iktidarı göndermek için hepinizi sandığa davet ediyoruz.”

Genç kadınlar sandığa

Bütün kadınların sandık başında olması gerektiğini vurgu yapan Hatice Erol, bu mücadeleyi kadınlarla başaracaklarını söyledi. Erol, “Biz bu sistemi ‘Jin, jiyan, azadî’ sloganıyla değiştireceğiz. Bu yüzden bütün kadınları, iktidarın kadın bedeni üzerinde yürüttüğü kirli politikalarına ve kadın katliamlarına karşı dur demeleri için sandığa davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Ekolojik kırıma, ekonomik krize dur

Rumet Çelik ise,“Yaşamın temelini kadınlar ve gençler kuruyor. Gençler ve kadınlar olarak sandığa gidip bu iktidarı devireceğiz” diye konuştu.  Kürt halkının uğradığı zulmün hesabını sormak için sandığa gideceğini söyleyen bir diğer genç Emre Korkut de, kadın katliamlarına, ekolojik kırıma, ekonomik krize ve daha nice sorunlara “dur” demek için oy kullanacağını söyledi.

 

#Yeşil #Sol #Partili #gençler #seçimlere #hazır #Hesap #soracağız

EN SON EKLENENLER