Yeşil Sol Parti’nin toplu oy kullanımına itirazı Cumhur ve Millet İttifakı partileri tarafından reddedildi

Mêrdîn’de toplu oy kullanılan bir sandığa Yeşil Sol Parti’nin yaptığı itiraz Cumhur ve Millet ittifaklarında yer alan partilerin kararıyla reddedildi

Pazar günü yapılan ve birçok usülsüzle tarihe geçen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerde yaşananlara dair itirazlar sürüyor. Mêrdîn’in Artuklu ilçesine bağlı Kabala Mahallesi’nde, 28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde sandıkların kapanmasına dakikalar kala AKP’li bir grup tarafından toplu oy kullanılmıştı. Muhtar ve korucuların da aralarında olduğu bir grup, 1163 Nolu sandığa giderek, Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan lehine toplu oy kullanmıştı. Söz konusu durum telefonla kayıt altında da alınmış, sandık görevlilerinin darp edildiği anlar kameraya yansımıştı.

Oy çoğunluğu ile ret edildi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), bunun üzerine Artuklu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na itirazda bulundu. Başvuruda, söz konusu sandık için yeniden oylama talep edildi ancak başvuru memur üyelerin yanı sıra AKP, MHP, CHP ve İYİ Parti’nin İlçe Seçim Kurulu üyelerinin oy birliğiyle reddedildi. Kurulun ret gerekçesinde, imza sayısı ile zarf sayısının, sandıktan rastgele çıkarılan zarfların yakılmasıyla eşitlendiği kaydedildi. Gerekçede, “Fazla çıkan zarfların yok edilmesi suretiyle eşitliğin sağlandığı” iddiasında bulunuldu.

MÊRDÎN

#Yeşil #Sol #Partinin #toplu #kullanımına #itirazı #Cumhur #Millet #İttifakı #partileri #tarafından #reddedildi

EN SON EKLENENLER