Yeşil Sol Partisi Eş Sözcüsü Uçar: Yeni yüzyılda demokratikleşme temel ihtiyaç

Partisinin Amed il örgütü 1’inci olağanüstü kongresine katılan Yeşil Sol Partisi Genel Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Türkiye’nin demokratikleşme ihtiyacına vurgu yaptı

Yeşil Sol Partisi Amed İl Örgütü, 1’inci olağanüstü kongresini geniş bir katılımla gerçekleştirdi. Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen kongrede söz alan HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, AKP-MHP iktidarının kaybettikçe saldırılarını artırdığını ifade ederek, iktidarının artık elinde bir şey kalmadığını ülkeyi uçuruma sürüklediğini söyledi.

Kürt halkına karşı yüz yıldır devam eden inkârının AKP tarafından sürdürüldüğünü belirten Ceylan, “İnkarı bir yüzyıl daha sürdürmek istiyorlar. Halkları ve inançları inkar eden faşizme karşı mücadele edeceğiz. Faşizmi direnecek yeneceğiz” dedi.

Yeşil Sol Partisi Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ise, 2023 genel seçiminin sıradan olmadığını, yüzüncü yılını geride bırakan Türkiye’nin yeni yüzyılda demokratikleşme ihtiyacı olduğunun dile getirdi. Savaş ve tecrit koşullarında seçimlere gidildiğini belirten Kılıçgün Uçar, “İmralı’da uygulanan tecridin hem hukuki hem de siyasal sonuçları var. Türkiye’deki hukuksal ve siyasal şiddetin temelinin İmralı’da uygulanan hukuksuzluklarla alakası olduğunu söylemek gerçek dışı olmayacaktır” dedi.

Kadın mücadelesinin önemine değinen Uçar, “Kadın mücadelesi, demokratik muhalefet açısından ciddi bir dönüşüm, değişim etkisi taşımaktadır. Kadınların her yer de verdiği mücadelenin kendi mücadelemiz olarak görüyor ve omuz omuza mücadele ediyoruz” dedi.

Uçar’ın konuşmasının ardından faaliyet ve mali raporlar okundu. Raporların ardından yapılan seçimde il eş sözcülüğüne Pınar Tekin ve Abbas Şahin seçildi.

AMED

 

#Yeşil #Sol #Partisi #Eş #Sözcüsü #Uçar #Yeni #yüzyılda #demokratikleşme #temel #ihtiyaç

EN SON EKLENENLER