Yeşil Sol’dan DİSK’e ziyaret

Yeşil Sol Parti adayları Çiçek ve Birol DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nu sendika merkezinde ziyaret etti

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul milletvekilleri adayları Cengiz Çiçek ile İlknur Birol ve beraberindeki heyet, Beşiktaş’ta bulunan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Merkezi’nde Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu’nu ziyaret etti. Heyeti, Çerkezoğlu ve DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu karşıladı.

Ziyarette ilk olarak konuşan Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili adayı İlknur Birol, 14 Mayıs seçimlerini işaret ederek, bu seçimin tüm Türkiye halkları için bir değişim ve dönüşüm seçimi olacağını belirtti. Birol, bu değişim ve dönüşüm sürecinde işçilere ve emekçilerin büyük görevler üstleneceğini de sözlerine ekleyerek, şimdiden işçi ve emekçileri kutladıklarını aktardı.

‘Rejim ile demokrasi arasında bir seçim’

Ardından konuşan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekerek, “Bu seçim rejim ile demokrasi arasında bir seçim olacak. Demokrasi işçinin emeğidir. Demokrasi olmadan emeğin hakları’ emeğin hakları olmadan da demokrasi olmaz. İşçi ve emekçinin yoksullaştığı, hak aramanın neredeyse imkansızlaştığı, tüm karar mekanizmalarında yoksun bırakıldığı bu süreçte, yepyeni bir sürece gireceğiz 14 Mayıs seçimleriyle. 1 Mayıs alanları dolduranlarda bu değişimin iradesiydi” dedi.

‘Halkımız tereddüt etmesin’

Gazetecilerin, seçim güvenliği konusunda çıkan tartışmalara ilişkin sorduğu sorulara cevap veren Birol, bunun iktidarın yarattığı bir algı operasyonu olduğunu söyledi. 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul’u örnek gösteren Birol, bu seçimde de sandığa sahip çıkacaklarını belirterek, “Halkımız tereddüt etmesin” dedi. Çerkezoğlu’da halk iradesinin üzerinde hiçbir gücün duramayacağını belirterek, “Türkiye’de çok köklü bir demokrasi geleneği var. Halk bu geleneğe sahip çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, sorulan soruların ardından basına kapalı gerçekleşti.

HABER MERKEZİ

#Yeşil #Soldan #DİSKe #ziyaret

EN SON EKLENENLER