Yeşil Sol’un genç adayı Demiroğlu: Depremezedelerin sesi olmak istiyorum

Yeşil Sol Parti genç adayları arasında olan Ayşegül Demiroğlu, ‘Depremde geç gelinmesinden dolayı çırpınarak yaşamını yitiren insanların ve şuan mağdur olan insanların sesi olmak için aday oldum’

14 Mayıs’ta yapılacak genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine 3 haftadan az bir zaman kala, Kurdistan ve Türkiye’de siyasi partilerin çalışmaları sürüyor. Seçim çalışmalarının aralıksız sürdüğü kentlerden biri de Mereş (Maraş). 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde büyük bir yıkım yaşayan ve devletin yardıma gitmemesi ile büyük can kayıplarının yaşandığı Mereş’te halk bir yandan dayanışma ile yaşamını yeniden inşa etmeye çalışırken bir yandan da kendilerini enkaz altında bırakan AKP-MHP iktidarından sandıklarda hesap sormaya hazırlanıyor. Kentte seçim hazırlıklarını sürdüren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) iddialı ve Meclis’e milletvekili göndermeyi hedefliyor.

Yeşil Sol Parti’nin en genç adaylarından olan Ayşegül Demiroğlu, kentteki seçim çalışmalarını, neden Yeşil Sol Parti’yi tercih ettiğini ve hedeflerini JINNEWS’ten Dilan Babat’a anlattı.

Hukuksuzluklara karşı mücadele

2004 yılında Mereş’in Bazarcix (Pazarcık) ilçesinde emekçi bir ailenin çocuğu olarak doğan Demiroğlu , ilk ve ortaokulu Bazarcix’da liseyi de Dîlok’ta (Antep) okudu. Üniversite sınavına hazırlanan Demiroğlu  hedefi hukuk okumak. Hukuk okumak istemesinin nedenini de ülkede yaşanan hukuksuzluklara karşı mücadele etmek olduğunu belirtiyor.

‘Hayatını kaybedenler için aday oldum’

Bir genç ve Kürt bir kadın olarak küçük yaştan itibaren ailesinin mücadelenin içerisinde olmasından dolayı kendisinin de hep alanlarda olduğunu kaydeden Demiroğlu, “Beni en iyi anlayan Yeşil Sol Parti olduğunu biliyorum. Kadın katliamlarına karşı, çökmüş eğitim sistemine karşı en iyi ses, anlayış ve ifade biçiminin Yeşil Sol Parti’de olduğunu düşündüm. Bir depremzede olarak yaşadığım felaket çok büyüktü. Depremde yaşamını yitiren insanların, geç gelinmesinden dolayı çırpınarak yaşamını yitiren insanların ve şuan mağdur olan insanların sesi olmak için aday oldum” dedi.

‘Gençlerin gülmeye ihtiyacı var’

Türkiye’de gençlere dair bir yaşam alanı bırakılmadığını ve kendisinin de yaşam alanı bulamadığını dile getiren Demiroğlu, “Depremden önce de gençler sosyalleşemiyordu. Ekonomik kriz ile birlikte bu daha fazla artmaya başladı. Gençlerde bir umutsuzluk hali var, bu gençlerin gülmeye ihtiyaçları var. Bu sistem yüzünden özgürleşememe sorunumuz var. Artık gençlerin kendilerini rahat ifade edebileceği, konuşabileceği, gülebileceği alanlar yaratmak istiyoruz” sözlerini kullandı.

‘Kadın katilerini bırakan  iktidarı göndermek  istiyoruz’

Türkiye’de artan kadın katliamlarına karşı genç kadınların itirazlarının olduğuna işaret eden Demiroğlu, “Çok rahat bir şekilde tecavüze, tacize maruz kalabiliyoruz. Ya da sokak ortasında katledilebiliyoruz. Kadın katillerini serbest bırakan bu iktidarı göndermek istiyoruz. Türkiye’de çok yoğun bir işsizlik var özellikle kadınlar olarak işsizlikle yüz yüze kalıyoruz. Üniversitelerde iktidarın değil gençlerin sözünün ve sesinin etkin olmasını istiyoruz. Depremde yaşamını yitiren onlarca arkadaşım bir hayat yaşamadan öldü. Yıllarca sınava hazırlandılar, emek sarf ettiler. Belki emeklerinin karşılığını alabilecekleri bir süreçte kimsenin yardıma gelmemesinden dolayı yaşamını yitirdiler. Yaşamını yitiren istedikleri hayatı yaşamayan arkadaşlarımın sesi olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

‘İnşa sürecinde gençler olacak’

Toplumu dinamik tutanların gençler olduğunu ve Mereş’in yeniden inşa sürecinde gençlerin aktif inşa sürecine dahil olabilmesi için de yönünü Yeşil Sol Parti’ye verdiğini ifade eden Demiroğlu, “İToplumun dinamik gücü gençler olduğu sürece inşa sürecini de hızlandıracağımıza inanıyorum. Biz gençler biliyoruz ki, umutta biziz, gelecekte biziz. Bu talana, yıkıma ve sömürüye gençler son verecek” dedi.

MEREŞ

#Yeşil #Solun #genç #adayı #Demiroğlu #Depremezedelerin #sesi #olmak #istiyorum

EN SON EKLENENLER