Yurtdışındaki seçmene çağrı: Bir oy değiştirir, oy kullanın

Yurtdışında oy kullanacak seçmenler için son 4 gün. Yeşil Sol Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyonu’ndan Nursel Aydoğan seçmenler oy verme çağrısında bulundu

Cumhurbaşkanlığı ve 28’nci dönem milletvekili genel seçimleri için yurt dışında yaşayan yurttaşlar için ülkelerin temsilcilikleri, konsolosluk, hava limanları ile gümrük kapılarında kurulan 4 bin 969 sandıkta oy verme işlemi 27 Nisan’dan bu yana sürüyor. 3 milyon 286 bin 786 seçmenin bulunduğu Avrupa ülkelerinde, oy verme işlemi 9 Mayıs’ta sona eriyor. Gümrük kapılarında oy verme işlemi ise 14 Mayıs’a kadar sürecek.

Katılım yüksek olacak

MA’dan Ergin Çağlar’a konuşan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Yurt Dışı Seçim Koordinasyonu’nda yer alan siyasetçi Nursel Aydoğan, 2018 yılında yapılan genel seçimlerin üzerinde bir katılımın olacağını belirtti. 4 Mayıs’ta oyunu kullanan yurttaş sayısının 1 milyonu geçtiğini aktaran Aydoğan, bu sayının 9 Mayıs’a kadar yaklaşık 1 milyon 800 bine ulaşacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Kürtler ve Aleviler sandığa hassasiyeti yüksek

Aydoğan, yurttaşların oy kullanma işlemini son güne bırakmaması gerektiğini belirterek, “Türkiye halkları her zaman işini son güne bırakır. Seçimlerde de böyle bir tutuma sahipler.  Son günlerde katılımın daha da yüksek olacağını düşünüyoruz. Avrupa’da aşta Kürtler ve Aleviler olmak üzere seçimlere ilişkin hassasiyetinin daha yüksek olduğunu gözlemledik. Artık Erdoğanlı bir Türkiye istemediklerinden kaynaklı yurttaşların önemli bir kesimi sandığa gidip seçimini yaptığını gözlemledik.” diye belirtti.

Sandıklar güvende

Sandık güvenliği konusunda da çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Aydoğan, her sandıkta müşahitlerinin olduğunu aktardı. Seçim güvenliği konusunda belirlenen 4 sandık temsilcisi için Millet İttifakı bileşenlerinden sadece CHP’nin temsilci belirlediğine dikkat çeken Aydoğan, Avrupa’da “Dört anahtar” uygulamasına işaret ederek, “Biliyorsunuz Avrupa’da sandıklar her gün kapatıldıktan sonra, sandıkların odaya kapatılması için 4 anahtar sistemi kuruluyor. Bu odalar dört anahtarla kapatılıyor, bu anahtarlardan biri de CHP’de. Seçimler şu anda Avrupa’da kontrol altında” ifadelerini kullandı.

Seçmene çağrı

Her türlü provokatif saldırılara rağmen seçmene sandıklara gitmesi için çağrı yapan Aydoğan, şöyle devam etti: “Türkiye’nin demokratikleşemeye giden yolunun açılması için bir oy dahi çok önemlidir. Bu nedenle bütün seçmenlerimizi 9 Mayıs’a kadar oyunu kullanmaya davet ediyoruz. Bir oy çok şey ifade ediyor. ‘Bir oy değiştirir’ diyoruz. Oy kullanmaya giderken de tek yol Yeşil Sol’dur gerçeğini bir kez daha buradan yineliyorum.”

İSTANBUL

 

 

#Yurtdışındaki #seçmene #çağrı #Bir #değiştirir #kullanın

EN SON EKLENENLER