Z kuşağı sandık başında: Biz Yeşil Sol’dayız siz de gelin

2023 seçimleri için en az 6 milyon genç sandık başına gidecekken, Muğla, Manisa ve Hatay’da sandık başına gidecek geçler gelecekleri için Yeşil Sol Parti’ye oy vereceklerini söyledi

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde 4 milyon 904 bin 672 genç ilk kez oy kullanacak. Sandık başına gidecek gençler gelecekleri için oy kullanacaklarını dile getirdi.

46 bin 887 gencin sandık başına gideceği Muğla’da gençlerin oyu Yeşil Sol Parti’den yana.

İnsan hakları için

İlk kez oy kullanacak olan 19 yaşındaki Azad Çakır, Yeşil Sol Parti’yi tercih etmesinin nedenlerini anlatarak, “Faşizme ve ekonomik krize bir son verilmesidir. İnsan hakları, adalet, barış ve eşitlik için Yeşil Sol Parti’ye oy verilmesi gerekiyor. Hiçbir adaletsizliğin olmamasını, insan haklarının var olduğu bir ülke, daha iyi bir gelecek ve eğitim sistemini istiyorsak, gençler olarak Yeşil Sol Parti’ye oy vermeliyiz” diye seslendi.

Anadilde eğitim için

Genç seçmen Mehtap Çiftçi de, “Anadilde eğitim ve düşüncelerimizi özgürce ifade etmek istiyoruz. Sokakta, meydanlarda, hayatın her alanında cinsel tacizin olmadığı bir yaşam istiyoruz. Bu yüzden oyumu Yeşil Sol Parti’ye veriyorum” dedi. Genç işsizlik sorununa değinen Çiftçi, “Genç işsizliğin bitmesini, gençler olarak yaşadığımız bu toprakları bırakıp gitmek istemiyorsak, oylarımızı Yeşil Sol Parti’ye vermeliyiz” dedi.

Gençlere gelecek için

Üniversite öğrencilerinin gelecek kaygısı olduğunu dile getiren 21 yaşındaki Şiyar Munzur Kaya da,“Hiçbir üniversite öğrencisi hedeflerine ulaşamıyor. Bunun en büyük nedeni şu anki kapitalist sistem. Yeşil Sol Parti bu noktada, bütün gençlerin önünü açabilecek, gençlere ve sorunlarına önem verecek, çözüm üretecek bir parti” diye belirtti.

Gençlerin sandık başına gideceği bir diğer kent olan Manisa’da da ilk kez oy kullanacak seçmen sayısı da 77 bin 772.

Özgür bir yaşam için

Manisa’da ilk kez oy kullanacak gençlerden 18 yaşındaki, Necmettin Temel , özgür bir gelecek için oyunu Yeşil Sol Parti’ye vereceğini söyleyerek, “Ekonomik olarak çöküşteyiz. Geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Ben şu an gelecek hayali kuramıyorum. Özgür bir yaşam istiyorum. Herkes düşüncelerini özgürce ifade edebilsin diye oyumu Yeşil Sol Partiye vereceğim” dedi.

Ekonomi için

Ekonomik kriz nedeniyle geçinemediklerini dile getiren 18 yaşındaki Muhammed Eğin, “Ben bir genç olarak yaşanan geçimsizlikten dolayı arkadaşımla bir yerde oturup çay içemiyorum. Bu nedenle ilk oyumu Yeşil Sol Parti’ye vereceğim. Çünkü bir genç olarak artık rahat nefes almak istiyorum” dedi.

İnsanca bir maaş için

Güzel bir gelecek için ilk oyunu Yeşil Sol Parti’ye vereceğini vurgulayan 19 yaşındaki Murat Taşkın ise şunları söyledi: “Şu an fırında çalışıyorum ama bir yere gitmeye çalışsam, maaşım yetmeyecek kadar az. Her gün neredeyse her şeye zam geliyor. Sorunların çözümü için oyum Yeşil Sol Parti’ye.”

Kadınlar olarak rahat yaşamak için

14 Mayıs’ın özgürlükler seçimi olduğunu dile getiren 18 yaşındaki Nurcan Örs ise, bir genç ve öğrenci olarak 21 yıllık AKP iktidarının son bulmasını istediğini söyleyerek, “Bir kadın olarak rahat yaşayamıyorum. Her gün kadınlar öldürülüyor. Bu yaşanan sorunlara ancak Yeşil Sol Parti çözüm olabilir” dedi.

Mereş ( Maraş) merkezli depremlerde yerle bir olan kentlerden biri olan Hatay’da da sandık başına ilk kez gidecek gençlerin tercisi Yeşil Sol Parti.

Basın özgürlüğü için

Gençlerden Sercan Bayat, “Özgürlük için, iyi bir eğitim için, barış için, basın özgürlüğü için, daha iyi yaşayabilmek için Yeşil Sol Parti’ye oy verme” çağrısı yaptı.

Nitelikli bir eğitim için

Samandağlı gençlerden Yakup Mutlu da, üniversitelerin nitelikli eğitim, ekonominin güçlenmesi, kadınlar için daha özgür bir yaşam için Yeşil Sol Parti’ye oy vereceğini söyleyerek, “Gençleri Yeşil Sol Parti’ye oy vermeye çağırıyorum” dedi.

Adaletli bir ülke için

Antakya ilçesinde yaşayan gençlerden Melisa Görüroğlu da, “Eşit, adaletli olan bir ülke istiyoruz. Geleceğimiz hakkında endişe duymadan, test kitaplarımızı fahiş fiyatlara almadan, rahatça okuyabileceğimiz bir ülke istiyoruz” şeklinde konuştu.

Oylar Yeşil Sol Parti’ye

Antakyalı gençlerden Muhammed Gündüz de, “Şu anda olan iktidar partisini depremden önce ve sonra hiç yanımızda göremedik. Üstüne yanımızda olmaktan ziyade karşımızda dahi durdukları oldu. Depremzede olmamıza rağmen bizlere hakaretler ettiler” diyerek, iktidarın değişmesini istedi.

Kaynak: MA

#kuşağı #sandık #başında #Biz #Yeşil #Soldayız #siz #gelin

EN SON EKLENENLER