Ege bölgesi beşik gibi sallanıyor

Ege Denizi’nde Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında ard arda gelen depremler bölgede yaşayan yurttaşlara korku dolu anlar yaşatırken, 4 kişi yaralandı. Ege ve Marmara bölgesi kıyı şeritlerinde de hissedilen depremde bazı evler ise yıkıldı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstütüsü’nden alınan bilgiye göre dün saat 06:51’de merkez üssü Çanakkale Ayvacık Gülpınar Köyü açıkları Ege Denizi olan, Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çanakkale’nin dışında Muğla, Aydın, İstanbul, İzmir ve Bursa’da da hissedilen, yerin 6.1 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin ardından, 13.58’de merkez üssü yine Ayvacık açıkları olan Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Bu deprem de İzmir dahil çevredeki birçok kentte hissedildi. 60’ın üzerinde sarsıntının meydana gelmesiyle kent tüm gün adeta beşik gibi sallandı. Korku ve paniğe yol açan depremde insanlar açık alanlara çıktı. Yıkıcı etki yapan deprem evlere zarar verdi, 4 kişi yaralandı.

En büyük hasar Yukarıköy’de

Ayvacık’ın Yukarıköy Köyü, depremde en büyük hasarı gören yer oldu. Günün ilk ışıklarıyla belediye, UMKE, elektrik şirketi TEDAŞ ekipleri depremden hasar gören yerleşim yerlerine giderek çalışma başlattı. TEDAŞ, olumsuzluk yaşanmaması için bölgedeki elektrik akımını kesti. Belediye ekipleri ise iş makineleriyle enkaz kaldırma çalışması başlattı. Yüksek yerden atlayan ya da üstüne birşey düşmesi sonucu hafif yaralanan 4 kişi ise Ayvacık Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Evleri hasar gören köylüler, konutlarındaki eşyalarını çıkarmak için hasarlı evlere girdiği görüldü. Sokaklara dökülen bazı yurttaşlar ise gözyaşını tutamadı. 170 haneli ve 800 nüfuslu Yukarıköy Köy Muhtarı Mehmet Yahya Yavaş, “50’ye yakın evde hasar var. Ölen kimsenin olmaması sevindirdi. Sadece 4 yaralımız var” dedi.

Çok sayıda ev zarar gördü

Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez, “Yukarıköy 4 yaralı, 50’ye yakın hasarlı ev var. Diğer köylerden Çamköy’de 4 hasarlı ev, Babakale’de 1, Koyunevi’nde 1, Gülpınar’da 7, Kızılkeçeli’de 5, Tuzla’da 4, Balabanlı’da 2, Bademli’de 8 ve Ahmetçe’de 2 hasarlı ev var” dedi.

Öte yandan Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, önümüzdeki günlerde de en büyüğü 6.0’ı geçmeyecek sarsıntıların oabileceğine işaret etti.

EN SON EKLENENLER