Egeliler ekolojik bir gelecek için ‘HAYIR’ diyor

Ege Bölgesi, 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumuna ‘Hayır’ demeye hazırlanıyor. ‘Hayır’ kampanyası coşku ve heyecanla yürütülüyor. Emeklisinden, gencine, kadınından, farklı etnik köken ve inanca kadar herkes ‘Hayır’ cephesinde buluşmuş durumda. Muğla, Aydın ve Denizli’de yapılan Hidroelektrik Santraller (HES), RES ve termik santrallerden kaynaklı doğa tahribatı çok yüksek seviyede. Ormanların yok olduğunun çıplak gözle görüldüğü kentlerde, bu gidişatın referandumla önlenebileceğine inanan Egeliler, ‘Evet’ çıkması durumunda talan ve rantın büyüyeceğini belirtiyor. Ege’de halk, Muğla’da turizm ve balıkçılığın bitme noktasına gelmesinin, Aydın’da tarım ve hayvancılığın verimsizliğinin artmasının hesabını 16 Nisan’da sandıkta sormaya hazırlanıyor. Devletin bütün olanaklarının ‘Evet’ için kullanıldığı Aydın ve Muğla sokakları ‘Hayır’ için gönüllülerle dolu.

‘Kadınlar hayır diyecek’

ANF’ye konuşan Muğlalı Belgin Koç, “Kadınlar olarak Milas’ta 8 Mart’ı kutladık. Burada oldukça coşkulu ve başarılı bir kutlama yapıldı. Hayır, kampanyasına da burada başladık. Özellikle kadınlar açısından ‘hayır’ın ne anlama geldiğini konuştuk. Çalışmalarımız 8 Mart’la start almıştı zaten. ‘Hayır Bodrum’ diye bir platform var orada yer alıyoruz kendi özgünlüğümüzle” ifadelerinde bulundu.

‘Yoksullar hayır demeli’

Aydın’da yaşayan emekli öğretmen Ali Rıza Temür, “Aydın ili yüzde 70 oranında ‘hayır’ pozisyonundadır. AKP’nin ve MHP’nin bir kısmının dışında herkes hemfikir. Orta sınıf ve yoksullar, geçimini zor sağlayan herkes ‘hayır’ demelidir” dedi.

‘Ekoloji için hayır diyoruz’

Ekolojist Alp Doğan Denizli, Muğla ve Aydın çevresinde yapılan termik santral ve HES’ler yüzünden bölgenin insansızlaşmaya başladığını ifade ederek, “Başka bir çaremiz yok. Yasalara rağmen Ege yok edilmek isteniyor. Bölgede bu gidişata dur demek için tabii ki ‘hayır’ demeliyiz” diye konuştu.

Özgür Aydın/İzmir-Anf

EN SON EKLENENLER