“Arif Sağ dönemin ya da düzenin değil bu halkın sanatçısıdır. Bu da size dert olsun”

KARAMBOL MESAJLARLA NEFRET SUÇU İŞLENDİ

MESAM NEDİR

Genelde sanat eserleri özelde müzik eserleri alanında eser sahipleri üzerinde hak ve yetkilerini koruyan, ticari alanında kullanıldığında mali hak bedeli talep edilebilen konularda eser sahiplerini bilinçlendirmesini sağlayan bir mesleki birlik örgütlenmesi olarak bilinir.
Sanata dair üretilen her şey diğerlerinden farklı bir tanımlamadır diğer yönüyle düşünce, fikir ve zekânın özgün kanıtıdır.

Yeniçağda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her insan ilgi duyduğu sanat alanında harika ve farklı eserler meydana getirebiliyor bu fikri tanımlayabilmek ve tanıtmak için belirli stratejiler seçerek nihaiyi sonuçta eserini koruma altına alarak ticari gelir elde eder.

Sanatçı kimdir? Sanat adına bazen de kendi adına buluş yapar, toplumsal kavramları, dili, dini, kültürel, sosyal ve inançsal tüm değerlere bazen katılarak o derler ölçeğinde sanat yapar veya zıt bir karakterle eserler üreterek toplum zihninde eksiksiz ve işlevsel yer edinir. Uygulamada aslında sanat toplumun talep ettiği en özgür ve özgün uygulamadır. MESAM da bu amaçlar bir araya gelmiş sanatçıların koruyan çatı olarak bilinir.

PEKİ- MESAM VE ALEVİLİK VEYA ALEVİLER cümlesi neden sık sık kullanılır?

MESAM telif bilincinin yerleşmesi için sanatçıların kurduğu bir örgüt görev veya yönetim makamına mesleki üyelikleri ile gelirler yani inançları üzerinde üye olmaları mümkün değildir. Eğer üyelik hukuku çerçevesinde bakılırsa kim olursa olsun ayrımcı bir dille mezhepsel veya inançsal yaklaşmak, tanımlamak, ima etmek diktatörlüğe göz kırpmaktır.

İşte tam bu noktada demokrasiden söz edemeyeceğimiz tüm kurumlar gibi sıra MESAM’ daydı ve Alevi Kimliği ve ürettiği her eseri Alevice olan Alevi müziğinin ustası sayılan Arif SAĞ Üzerinden bir partiye ve Alevleri tanımayan bir hükümete soytarılık yapıldı. “Hiçbir sanatçı ben bilmem devlet bilir diyemez” ona da sanatçı denilmez, hatta bir toplumun inancını siyasi idareye yalakalık olsun diye tanımlayamaz Şunlara Alevi denilir diyemez, işte bu tanımdan sonra bakın ne oldu !

Ve denildi ki MESAM Alevilerin eline geçti kayyum adı altında Arif SAĞ görevinden uzaklaştırıldı yerine bizim için mezhebi inancı önemli olmayan ama sanatçılıkları şaibeli olan kişiler geldi FETOYA beste yapan kişilikler mesela…

MESAM ALEVİLER İÇİN ÖNEMLİ

MESAM niye önemli oluyor; çünkü müzik demek Alevilik demek oluyor. Alevilerin bugüne kadar kendilerini en güçlü hissettirebildikleri alan oluyor. O alanın örgütlendirilmesi hayati bir durum olarak Alevilerin önünde duruyor. Tüm haksızlıklara, yanlışlara rağmen yüzlerce Alevi Âşık, Ozan Ve Derlemecinin Buluştuğu, bezende varlığıyla güç aldıkları kurumdu.

Ve siyasi bir parti aracığıyla bu kuruma Alevi operasyonu yapıldı. Yapılan OPERASYON TARAFLI VE İFTİRALIDIR
Arif Sağ, Cahit Berkay, Ali Haydar Timisi, Metin Karataş ve Ali Rıza Binboğa MESAM’dan ihraç edildi..

VE ASIL MESELE

Mezhepçiliği sanata bulaştırmak Alevilik ve değerlerini taşıyan tüm sanat eserlerine yönelik yapılacak her türlü araştırma geliştirme ve sunumundaki servete örüntülü halde el koymaktır.

EN SON EKLENENLER