Yürüyen minareler…

Sevgili Canlarımıza; Her Perşembe dergâhımızda Cem oluruz, dün akşam cem olacağımız saate yakın Kerametini reklam yapan Zöhre Ana grubuna mensup kişiler ziyaretçi kılığında dergâhımıza gelip önce Ceme girmek isteyen Kadınlara Abdestin nasıl olduğunu ve abdest almaları konusunda baskı yapmış bu yetmemiş gibi en kutsal mekânımız olan Garip Dede Türbesi içinde Zöhre Anadan öğrendikleri Namazdan bozma bir ziyaret biçimi ile şov yaparak canlarımızı huzursuz etmişlerdir.

Onlara Cevabımız;

İnancımızın; Sünni Ve Şiilik Arasındaki Farkı Sadece Sosyokültürel Değil İnançsaldır Alevilik; öncelikle akılcılık olup devşirme otoritelere karşı muhalif bir inanç ve yaşam felsefesidir. Abes ve maksatlı, kötü niyetli örgütlenmiş sınırlarını Sünni veya Şiilikle çizmiş inancımızla uzlaşma mesajı adı altındaki duygusal Asimilasyon proje şeklini şiddetle ret ediyoruz.

– Öğrenmiş olduğunuz anlaşılmaz dilciliğinizi, dinciliğinizi Aleviliğin düşünce ve zihnine bulaştırmayın
– İnanç ilklerimizin esnemeyecek tek yönü şekilciliktir “Yeri göğü aradım Hiç mekânda bulmadım Buldum insan içinde…” olduğu gibi
– Bilgiyi, bilimi, sezgiyi, gerçeği marifet kapısında bulan bizler bilinmezliği bilinir kılarız güdüsel değil deneyimsel yaşarız
– Sünnilik, Şiilik ve diğer tüm din ve inançlara saygımız vardır tıpkı Yunus’un ifade ettiği gibi “Hak bana bir gönül verdi, ha demeden hayran olur.

Bazen gider şadan olur, bazen gider giryan olur.

Bazen gider mescitlere yüz sürer anda yerlere.

Bazen gider kiliseye İsa ile ruhban olur.’ Yunus, mescidi de, kiliseyi de hak görüp ancak bize gelenin inancımızı saygı göstermesini istiyoruz.

– ‘Öl ikrar verme, öl ikrarında dönme ‘Erenlerimizin yolunu yol, Hallerini Hal eyler gönül muhabbetiyle selamlar yüz süreriz, kuvvetlerine, kudretlerine tapmaz kendi özümüzü dara çekip onların yoluna sahip çıkarız.

EN SON EKLENENLER