CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu

Televizyonlarda, gazete köşe yazılarında herkes bir CHP değişimini konuşuyor, yazıyor.

Değişim dedikleri Alevi Kemal beyin gitmesini istemekten öte bir şey değil aslında ama bunu açık dile getiremiyorlar. Kemal bey istifa ettiğinde CHP değişecek algısını yayıyorlar.

Daha ileri giderek CHP’yi Alevi bir klik yönetiyor söylemleri, içlerindeki ideolojinin dışa vurumunun tam da kendisi. Türk tipi faşistlik dediğimiz benzetmeye kanıt örneklerden birisinin daha yeni örneği. Hem bölgeci, hem mezhepçi, hem de laik olduklarını söylüyorlar da bu dünyada örneği olmayan bir şey.

CHP’de bir siyasi çizgi olmadığı için, Mevlana misali herkese gel diyen ama gelenlerin hiçte CHP’li olmadığını görmekten yoksunlar veya işlerine öyle geliyor. Neymiş; CHP hem solcu, hem muhafazakar, hem milliyetçi bir partiymiş. Yesinler aklınızı…

Hem milletvekili hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu durumu çok açık gördük.

Örneğin, CHP İlce Başkanı olan yerlerdeki x.. Partililer, gönüllü hem de gerçek CHP üyesi arkadaşları allem, kallem etti sandıklara yaklaştırmadılar. Bu durumu hepiniz biliyorsunuz.
Muhafazakar dediğiniz yerlerde 22 Bin sandıkta Kemal beye tek oy çıkmadı.

Neden?

Milliyetçi dediğiniz yerler de Aldığınız oy sayısı belli.

Neden?

Demek ki her türlü siyaset olma işi kandırmacadan öte bir şey değilmiş. CHP tüzüğünde sosyal demokrat olduğunu yazıyorsa, bu partinin Başkanı, yönetimleri, kadroları da sosyal demokrat olmalıymış.

Bu durum değişmediği süre içinde yüz seçime daha girilmiş olsa bu sandıklarda görevli görünen CHP’liler yine oy vermezler. Çünkü onların başka yerlerin insanları olduğu daha nasıl anlaşılacak?

Evet, CHP değişmeli, hem de baştan aşağı değişmeli. Gerçek Sosyal Demokrat kimliği kabul eden bir değişim olmalı bu.

İşin bir de öteki yüzü var. Kemal beyin Alevi kimliği. Gerçi laikçi geçinen ulusalcıların genel başkan seçildiği günden başlayan Alevifobisi gazete ve televizyon arşivlerinde duruyor. Kemal beyin aday olması, partisin ve 6’lı masacıların büyük çoğunluğunun hiçte laik falan olmadıklarını ortaya çıkardı. Bunları görünce “iyi ki seçimleri kazanmamışlar” diyesi geliyor insanın. İlk başta değişim diye ortalığı velveleye verenler sahte laik, sahte sosyal demokrat mı olacaklar buna bir karar vermeliler. Hem Alevi düşmanı, hem laik, hem sosyal demokrat olunmaz. Olunursa Türk tipi olur. Ülkenin dağını, deresini, ovasını satan Türk dinciliği, Türk milliyetçiliği gibi ne olduğu karanlık bir ideoloji.

Son söz olarak söyleyim, Kemal beyin bu istekler üzerine istifa etmesi bir tek sarayın işine gelecektir.

Alevi düşmanı bu beylere bir de hatırlatma yapayım; hani milletvekili seçilecek kadar aldığınız oylar var ya, o oylar Alevilerin, Kürtlerin ve solcuların oyları. Gözünüze dursun, zehir zıkkım olsun.

Bir de, şehirlerde dönen büyük ratlar var ki kim kiminle dost, kim kiminle iş çekiyor insanın aklı duruyor.

Onu da başka bir gün konuşalım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri